Stedelijk Museum Coevorden gaat 2 juni weer open; ArcheoHotspot blijft nog dicht

Stedelijk Museum Coevorden. Foto: Stedelijk Museum Coevorden

Stedelijk Museum Coevorden opent vanaf 2 juni weer haar deuren voor het publiek, maar cultuurhistorisch paviljoen de ArcheoHotspot op de Weeshuisweide blijft voorlopig nog dicht.
Lees meer over
Coevorden

Dat meldt het museum woensdagmiddag.

,,Wij zien onvoldoende mogelijkheden om de richtlijnen van de overheid op deze locatie te kunnen waarborgen”, zegt woordvoerder Melissa Luisman. ,,We gaan het paviljoen daarom tijdelijk inrichten tot expositieruimte.”

Aangepaste openingstijden

Het museum hanteert vanaf dinsdag 2 juni tijdelijk andere openingstijden. Van dinsdag tot en met zaterdag is het museum geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Bezoekers kunnen vanaf die datum alleen online een kaartje kopen via de website van het museum en krijgen dan een tijdsblok toegewezen waarin zij het museum kunnen bezoeken. Er vindt geen kaartverkoop plaats in het Arsenaal, het pand aan de haven waarin het museum is gevestigd.

Tot 1 september vinden geen rondleidingen, arrangementen of groepsactiviteiten plaats.

Expositie verlengd

De tentoonstelling Wapentuig in het tuighuis is verlengd en nu tot en met 13 september te bezichtigen. De expositie toont onder meer diverse typen helmen en onderdelen van harnassen, zoals ze op de Amsterdamse schutterstukken te zien zijn en ook door Rembrandt werden afgebeeld op zijn schilderij De Nachtwacht . Een aantal museumstukken heeft het museum in bruikleen van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden
menu