Talentencentrum Coevorden tikt de zestig deelnemers aan: 'Dat moet gevierd worden tijdens officiële opening'

De gitaargroep van TalentenCentrum Coevorden, met links gitaarleraar Klaas Boonstra. Foto: Boudewijn Benting

Vier weken geleden opende Talentencentrum Coevorden de deuren in Ravelijn Verbindt aan de Linthorst Homanlaan. Sinds de opening bezoeken wekelijks ongeveer 55 deelnemers de activiteiten.

Volgende week dinsdag verricht wethouder Jeroen Huizing de officiële opening van het talentencentrum. Een plek waar kinderen en volwassenen maximaal zes maanden lang kosteloos en laagdrempelig kunnen kennismaken met muziek, dans, tekenen en schilderen. Initiatiefnemer Bert de Haan: ,,Prachtig om te zien dat we met zoveel deelnemers hebben kunnen starten. Dat moet gevierd worden.”

Zes maanden een instrument lenen

De Haan werkt samen met twaalf vrijwilligers die bezoekers laat proeven aan gitaar, blokfluit, keyboard, slagwerk, klarinet, accordeon, tekenen en schilderen en streetdance. Zes maanden lang, kostenloos. Ook krijgen deelnemers de instrumenten in bruikleen. ,,Maar na die zes maanden moeten ze weer terug, want dan zijn nieuwe deelnemers aan de beurt”, zegt De Haan.

Rudie Zwols Fonds

Een aantal instrumenten is gesponsord door het Rudie Zwols Fonds. Die reikt dinsdag 8 oktober - volgend op de officiële opening van wethouder Jeroen Huizing om 16.00 uur - de instrumenten uit.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden
menu