Tenniskampioen Johan Reinhoud uit Zweeloo deelt titel met 13-jarige zoon

Johan Reinhoud is meervoudig clubkampioen van LTC, maar vooral een echte clubman. Foto: Gerda Looije

Geen jaar is hetzelfde bij tennisclub LTC. Toch zijn de clubkampioenschappen een verhaal apart, want Johan Reinhoud uit Zweeloo is ieder jaar huizenhoog favoriet. Ook afgelopen week maakte de routinier zijn favorietenrol helemaal waar.
Lees meer over
Coevorden
Emmen

,,Natuurlijk blijft het altijd leuk om kampioen te worden, maar ik hoef niet echt in de picture te staan”, stelt Johan.

,,Dit jaar zat er trouwens wel een bijzondere tint aan de titel. De afgelopen jaren werd ik al vaker met mijn dochters Carlijn en Lieke kampioen, maar dit jaar voor het eerst met mijn 13-jarige zoon Ruben. Een aparte ervaring voor de jeugdig tennisser om tegen oudere tegenstanders te spelen en dan toch clubkampioen te worden.”

Zijn tenniscarrière verloopt ronduit crescendo. De sportieve inwoner van Zweeloo blijft er nuchter onder. ,,Ik heb geen enkele ambitie gehad om op een hoger niveau te spelen. Dat zit ook niet in mij en in competitieverband kom ik de uitdaging heus wel tegen. Twee weken geleden gingen bijvoorbeeld beide competitiewedstrijden verloren.”

Hoog niveau

Dit seizoen spelen Johan en zijn vrouw Lianne weer in competitieverband met een team uit Zweeloo, waar ook Bas Been, Petra Klasens en Evelien Klasens deel van uitmaken. Johan en Lianne zijn sinds 1998 woonachtig in Zweeloo en werden vrijwel direct lid van de plaatselijke tennisclub. De drie kinderen werden op zesjarige leeftijd ook ingeschreven.

Teruglopend ledenaantal

De clubman van LTC sluit de ogen niet voor de het teruglopend ledenaantal. „We hebben op het ogenblik ongeveer negentig leden. De nieuwe aanwas van jeugdleden gaat best wel moeilijk. Je ziet dat de meeste kinderen toch voor het voetbal kiezen. Helemaal nu meisjesvoetbal zo populair is. Volgend seizoen proberen we via een aantal promotionele activiteiten weer meer kinderen enthousiast te krijgen voor het tennissen.”

‘Tennissen kan op 1,5 meter afstand’

Positief punt is dat er afgelopen zomer wel veel animo is geweest voor het zomerlidmaatschap. ,,Je ziet dat voetballers na afloop van de competitie actief willen blijven en dan voor tennis kiezen. De afgelopen maanden waren natuurlijk heel bijzonder en uitdagend, maar dat biedt ook kansen. Tennis wordt in de buitenlucht gespeeld en is bij uitstek een sport die op 1,5 meter afstand beoefend kan worden.”

Nieuws

Meest gelezen

menu