Tentoonstelling 'Gezichten van bevrijding' op vijf locaties te zien in Coevorden

Johannes Post, één van de oorlogsgezichten Foto: Oorlogsbronnen

Om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken, exposeert de gemeente Coevorden de tentoonstelling Gezichten van bevrijding.

De tentoonstelling bestaat uit panelen met gezichten en verhalen van mensen die in die buurt een belangrijke rol hadden in oorlogstijd. De panelen staan op vijf verschillende locaties in de gemeente Coevorden: de museummolen in Dalen, basisschool De Klimop in Oosterhesselen, de Hervormde Kerk in Sleen, de Bentheimerstraat in Coevorden en bij de Haus Ringerbrüggen in Emlichiem. De vijf verschillende tentoonstellingen zijn aan elkaar verbonden door vier fietsroutes.

Alternatief

De gemeente Coevorden heeft de tentoonstelling opgezet als alternatief voor de uitgebreide viering van 75 jaar vrijheid in Nederland. Burgemeester Bert Bouwmeester is blij met de tentoonstelling: ‘Het is fijn en goed dat we op deze manier toch kunnen stilstaan bij de verhalen die zo belangrijk zijn om te onthouden en door te vertellen. Door de fietsroutes zijn al die verschillende gezichten en verhalen op prachtige wijze aan en met elkaar verbonden.’

Een routeboekje is onder andere op te halen bij TIP-kantoren en bibliotheken in de gemeente. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden
menu