Verkeersveiligheid bij de basisscholen van Aalden wordt verbeterd, ook opknapbeurt voor fietspad langs Hengstmeerweg bij Erm

Fietspadbord. Foto: DvhN

De gemeente Coevorden pakt deze maand op verschillende plekken fietspaden aan, om zo de verkeersveiligheid te vergroten. Zo wordt de situatie rondom de basisscholen in Aalden aangepast en krijgt ook het fietspad langs de Hengstmeerweg bij Erm een opknapbeurt.
Lees meer over
Coevorden

De werkzaamheden rond de basisscholen in Aalden worden uitgevoerd in de herfstvakantie (18 tot en met 22 oktober). De oversteekplaatsen bij de scholen krijgen een andere kleur bestrating en er worden opvallend gekleurde palen geplaatst. Ook komen er twee verkeersdrempels in de straat te liggen.

Voor de weggebruikers van de Paardelandsdrift wordt het volgens de gemeente op deze manier duidelijker dat er scholen in de buurt zijn en dat zij hun verkeersgedrag hierop moet aanpassen. Tijdens de werkzaamheden is de Paardelandsdrift voor doorgaand verkeer afgesloten en wordt het verkeer omgeleid.

Fietspad Hengstmeerweg

Het fietspad langs de Hengstmeerweg bij Erm wordt opgeknapt en voorzien van verlichting. Dit pad is een belangrijke verbinding voor fietsers tussen Sleen en Emmen. Het oude fietspad wordt gebruikt als fundering voor een nieuwe, dunne laag beton. Waardoor de werkzaamheden duurzamer kunnen worden uitgevoerd. Ook brandt de nieuwe LED verlichting alleen wanneer het nodig is.

Het fietspad is twee weken (van 18 tot en met 29 oktober) gestremd. Fietsers worden omgeleid. De boeren die gebruik maken van de oversteekplaatsen op het fietspad moeten nog wat langer geduld hebben: het beton moet vier weken uitharden voordat trekkers en ander zwaar materieel er weer over heen kunnen.

Aanpak andere fietspaden

Naast het opknappen van het fietspad aan de Hengstmeerweg wil de gemeente meer fietspaden aanpakken. Daar worden nu voorbereidingen voor getroffen.

Wethouder Jeroen Huizing: ‘We willen een gemeente zijn waar ruimte is voor fietsers. Daarom hebben we samen met inwoners, ondernemers en organisatie een wensenlijst gemaakt. Die is in onze fietsnota verwerkt. We zijn nu begonnen om fietspaden aan te leggen of te verbeteren. De komende jaren willen wij alle fietspaden die op de wensenlijst staan aanpakken.’

Nieuws

Meest gelezen

menu