Volleybalheren Vonk Coevorden handhaven zich in Promotieklasse: 'Het was echt kantje boord'

De volleybalheren van Vonk. Foto: Vonk

De volleybalheren van i-Beheer/Vonk spelen ook komend seizoen in de promotieklasse. De ploeg van scheidend trainer-coach Henk de Olde profiteert van een afgezwakte degradatieregeling.

Omdat slechts één team uit elke competitie rechtstreeks degradeert, handhaaft Vonk zich in de promotieklasse als nummer elf.

Bestuurslid Rolf van der Veen is tevreden met de handhaving, maar realiseert zich ook dat het kantje boord was.

,,Dankzij de door de Nevobo opgemaakte eindstand (opgemaakt met behulp van het wedstrijdquotiënt, red.) stellen we met enig fortuin klassenbehoud veilig. Dat laat onverlet dat er voor komend seizoen een behoorlijke uitdaging ligt. We zijn niet alleen op zoek naar versterking, maar zijn ook druk bezig met een zoektocht naar een nieuwe trainer-coach. Ook voor ons tweede damesteam staat de vacature voor een trainer-coach nog open. Al met al nog veel werk aan de winkel.”

Dalen DS 3 promoveert naar 1e klasse

De volleybaldames van Dalen (derde divisie) en 1899/Vonk (promotieklasse) handhaven zich keurig in de middenmoot en spelen ook komend seizoen op het huidige niveau. Dat geldt ook voor de volleybaldames van Sleen. De formatie was in de 1e klasse C aan een prima seizoen bezig, maar moeten de titelaspiraties komend seizoen opnieuw inlossen. In deze klasse promoveert Animo’68 DS 2 naar de promotieklasse. Het mannenteam van Sleen blijft ondanks een prima seizoen toch 2e klasser.

Dalen DS 2 blijft 1e klasser en komend seizoen speelt ook Dalen DS 3 in deze klasse. De Dalenaren eindigden in de noodeindstand van de 2e klasse G op de eerste plaats. Ook bij Vonk DS 5 kan de vlag in top: de Coevordenaren spelen komend seizoen in de 2e klasse.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden
menu