Volleybalster Maaike Mepschen (22) uit Dalen knokt voor lijfsbehoud, maar: 'Geduld is een schone zaak'

Volleybalster Maaike Mepschen. Archieffoto: Henk Benting

Ruim een jaar geleden speelde Maaike Mepschen nog in Dames 3 en was ze content met de rol in de luwte. Inmiddels is er voor de 22-jarige Dalenaar op het sportieve vlak nogal wat gewijzigd.
Lees meer over
Coevorden
Emmen

Dit seizoen speelt Mepschen in Dames 2 en samen met een groep beloftevolle volleybalmeiden krijgt ze de kans om zich in de 1e klasse verder te ontwikkelen. De stap naar de dameshoofdmacht is het uiteindelijke doel.

Zelfbewust

Eind 2018 was de Dalense net omgeturnd van diagonaalspeelster naar libero. Ze wilde zich toen op eigen tempo ontwikkelen, maar inmiddels zit een zelfbewuste volleybalster aan tafel in de kantine van sporthal ‘t Grootveld. De lat ligt nu een paar treden hoger.

Alle zeilen

Het is echter nog niet het seizoen waarop zij had gehoopt, want de ploeg van trainer Henk-Jan Vrielink en teamleider Henk Mepschen moet in de 1e klasse D alle zeilen bijzetten om boven de degradatiestreep te blijven. De cruciale wedstrijd tegen Voorsterslag DS3 uit Zwolle ging zaterdagavond met 1-3 verloren. Maaike baalt als een stekker.

,,Het was een gelijkaardige duel, maar we kwamen in de eerste drie sets met 21-25, 21-25 en 23-25 net wat tekort. De vierde set trokken we met 25-22 wel over de streep, maar toen was het pleit al beslecht.”

Dat is niet voor het eerst dit seizoen. ,,In het begin van de competitie moesten we flink aan elkaar wennen en was de afstemming onderling soms ver te zoeken. Dat heeft ons in de eerste reeks wedstrijden flink parten gespeeld en voelde behoorlijk frustrerend.”

Doorzettingsvermogen

Aan doorzettingsvermogen ontbreekt het niet. Dat beek ook afgelopen zaterdag tegen directe concurrent Voorsterslag DS3.

,,Het lukt ons altijd wel om een set te pakken, maar jammer genoeg krijgen we het dan niet voor elkaar om het niveau de hele wedstrijd vast te houden. Dat is ook de reden dat we nu op de tiende plek staan en dat is tricky, want op deze positie moeten we aan het eind van de rit via promotie-/degradatiewedstrijden handhaving veiligstellen.”

Aansluiting houden bij Dames 1

Maaike wil nog niet denken aan degradatie. ,,We willen heel graag op het huidige niveau blijven spelen, want daarmee houden we aansluiting bij het divisieniveau van Dames 1. Vorige maand hebben we tegen Thriantha uit Schoonebeek laten zien dat we wel degelijk in de 1e klasse kunnen meedraaien. Het was een wedstrijd met veel spanning en dankzij een perfecte teamprestatie wonnen we met 3-1. De verdediging stond als een blok en ook aanvallend was het dik in orde.”

Drive

Ondanks de nederlaag tegen Voorsterslag heeft Maaike er vertrouwen in. „De drive en het enthousiasme moeten we vasthouden, want dan kunnen we het tij nog keren. We hebben nog zeven wedstrijden voor de boeg, waarvan twee tegen teams uit de top-3.”

Meerdere speelsters uit Dames 2 draaien overigens al geregeld mee met de hoofdmacht.. Zelf moet Maaike nog even geduld hebben, want de concurrentie op de libero-positie is niet mals.

,,Tijdens een vriendschappelijk toernooi heb ik onlangs in Dames 1 gespeeld. Een leerzame ervaring en erg uitdagend. Het is gaaf om dan te ervaren hoe het is om op een wat hoger niveau te spelen. Voorlopig draai ik echter rustig mee in mijn eigen team en ben daar content mee. Ik weet dat ik nog flinke stappen kan zetten om mij nog verder als libero te ontwikkelen. Geduld is een schone zaak.”

Zaterdagavond staat vanaf 18.00 uur de lastige uitwedstrijd tegen het sterke Flash Nieuwleusen op het programma. Dat is de nummer drie van de ranglijst.

Stand onderste regionen 1e klase D: 9e. Voorsterslag DS3 13-25, 10. Dalen DS2 15-21, 11. Duval DS1 14-15 en 12. Side Out DS1 13-9.

Nieuws

menu