Volleybalsters Elsbeth Bos en Laura Siebring van VC Sleen leggen lat nóg hoger in het nieuwe seizoen: 'We moeten nu eindelijk een keer kampioen worden'

De volleybalsters Elsbeth Bos (28) en Laura Siebring (25, rechts) gaan bij VC Sleen voor niets minder dan de titel. Foto: VC Sleen

Kampioenschap. Ambitie. Woorden die veelvuldig klinken uit de monden van Elsbeth Bos (28) en Laura Siebring (25). De volleybaldames van VC Sleen leggen de lat dit seizoen hoog. Ondanks dat ze de eerste weken voor lege tribunes spelen.

,,Torenhoge ambitie is wellicht wat overtrokken, maar we gaan in de 1e klasse C simpelweg voor niets minder dan het kampioenschap”, aldus de speelsters.

De net-niet-promoties van de afgelopen twee seizoenen hebben Elsbeth en Laura al lang en breed achter zich gelaten. De focus ligt geheel op dit seizoen, waar Sleen in de 1e klasse C met twee overtuigende zeges flitsend uit de startblokken is geschoten. Zonder de gebruikelijke high fives, want door de coronamaatregelen is ook binnen de lijnen alles anders.

,,Je moet het enthousiasme en de emotie temperen en als je een punt scoort mag elkaar niet meer vasthouden. De komende weken ook nog eens voor lege tribunes. Het is allemaal heel onwerkelijk.”

Afgelopen seizoen

Aanvoerster Laura Siebring analyseert nog even kort en bondig het afgelopen seizoen. ,,We stonden tweede en hebben zelfs twee keer gewonnen van koploper Animo ‘68. Op het moment dat de coronacrisis uitbrak stonden we inmiddels vlak achter de ploeg uit Assen. Helaas mocht uit onze poule alleen de nummer 1 promoveren en werden de promotie-/degradatiewedstrijden geannuleerd.”

Promoveren naar hoofdklasse

,,We moeten nu eindelijk een keer kampioen worden”, verzucht routinier Elsbeth Bos. ,,Ik denk ook dat we zeker de capaciteiten in huis hebben om te promoveren. Dat hebben we ook uitgesproken naar elkaar. Voor de winst gaan betekent ook dat er echt op winst gespeeld moet worden. Het sterkste team staat binnen de lijnen en de wisselspelers schikken zich in hun rol. Dit is een keuze die je samen maakt en gelukkig was iedereen het met elkaar eens. Deze benadering geeft de teamleden een extra stukje motivatie om te knokken voor een plekje in de basis.”

Laura: ‘de zus van’

Voor Laura Siebring geldt hetzelfde. Dat ze ‘de zus van’ is, daar is ze inmiddels wel aangewend. Ze debuteerde in 2012 samen met Anniek in Dames 1. Haar twee jaar jongere zus ontwikkelde zich razendsnel en speelt dit seizoen - na een Duits avontuur - in de Finse competitie en Champions League voor LP Viesti.

,,We hebben samen succesvolle seizoenen gekend, tot het moment dat team uit elkaar viel. Ik ben toen een seizoen gestopt, maar ik begon het spelletje al snel te missen. Vooral in het weekend verlangde ik naar de wedstrijdspanning. Inmiddels spelen we alweer een aantal seizoenen in nagenoeg dezelfde bezetting, met jaarlijks een beloftevolle aanvulling vanuit jeugd. Dat is een mooi gegeven. Dat betekent dat ik zowel achterin verdedig alsook in de voorste linie te vinden ben. Voor mij de leukste positie in het veld.”

Bos is meer in haar element op de mid-positie. ,,In deze rol kan ik veel verschillende variaties spelen. Daar hebben we het afgelopen seizoen ook veelvuldig op getraind. Het snelle schakelen aan het net is iets wat goed bij mij past.”

Mix van routine en jonge meiden

De volleyploeg van Sleen herbergt een mix van ervaring en getalenteerde jongere meiden. ,,Onder leiding van de nieuwe trainer-coach Marnik Middendorp zetten we weer een stabiel team in de steigers en proberen iedereen op hetzelfde spoor te krijgen. Het verwachtingspatroon ligt hoog en dat betekent dat inzet op trainingen en wedstrijden vereist is. Dat hoeft zeker niet ten koste te gaan van plezier en gezelligheid. Dat is uiteindelijk het fundament en dan komen de punten vanzelf.”

Training aan de mini’s

Laura heeft de afgelopen seizoenen training gegeven aan de jeugd- en seniorenteams. ,,Dit seizoen heb ik even wat gas teruggenomen. Ik werk fulltime als docent bij Drenthe College in Emmen. Het was vaak rennen en vliegen om op tijd bij de trainingen aanwezig te zijn. Dit seizoen wil ik gewoon lekker zelf volleyballen en de hoofdprijs pakken.”

Elsbeth geeft op de donderdag training aan de mini’s. ,,Ik vind het heel leuk om te zien dat de kinderen plezier beleven aan de volleybalsport. Ik haal er zelf veel voldoening uit als ik de kinderen de basisbeginselen mag leren. We hebben gelukkig een gekwalificeerde groep trainers en dat maakt het nog aantrekkelijker. VC Sleen is een vereniging waarbij we de dingen samen doen en waar plezier voorop staat”, aldus Elsbeth, die in het dagelijks leven werkzaam is bij Taxiwerq in Hoogeveen.

Zaterdag derde wedstrijd

De volleybaldames uit Sleen spelen zaterdagavond de derde wedstrijd van het seizoen tegen IVO DS 1 uit Emmen. Het duel in sporthal Broekveld in Sleen begint om 19.00 uur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden
menu