Voorzitter Riekus Hazelaar van vv Dalen: 'Wie kon ooit bedenken dat ons jubileumjaar er zo uit zou zien'

Eind vorig jaar viel er bij vv Dalen nog iets te vieren: voorzitter Riekus Hazelaar zette aanvoerder Tijmen Venhorst ter ere van zijn 300e wedstrijd in de hoofdmacht van Dalen uitgebreid in de bloemetjes. Archieffoto: Frits Molder

Voorzitter Riekus Hazelaar van vv Dalen moet in deze weken nog vaak terugdenken aan zijn openingsspeech van de jaarvergadering op 16 september 2019, waarin hij refereerde aan het jubileumjaar 2020. Het jaar waarin zijn club op illustere wijze het 90-jarig bestaan zou vieren. Hazelaar had toen niet kunnen bevroeden dat het plaatje er een half jaar later volledig anders uit zou zien.

Het jubileumfeest is weliswaar opgeschoven naar 2021, maar het coronavirus veroorzaakte een harde stop van de voetbalcompetitie. Ook voor vv Dalen zijn de gevolgen voelbaar.

,,We hebben nu al een aantal weken geen kantine-inkomsten, geen entreegelden én geen kraker tegen streekrivaal Germanicus, die voor 10 mei op de voetbalagenda stond.”

Het is stil en verlaten op sportpark ’t Grootveld. ,,Geen trainingen, geen voetbalwedstrijden, niet even een biertje drinken op vrijdagavond en geen sociale contacten met trainers, leiders, leden, ouders en supporters. Aandacht en zorg voor de gezondheid van ons allemaal is nu even het enige dat telt”, realiseert Hazelaar zich.

Uitgespeeld

Hij is blij dat de KNVB de clubs snel duidelijkheid heeft verschaft over de afloop van competitie 2019-2020, maar het blijft onwerkelijk.

,,Nog nooit eerder heb ik een crisis van een dergelijke omvang meegemaakt. Nog nooit heb ik meegemaakt dat een seizoen in zijn geheel niet kan worden uitgespeeld. Alles zit volledig op slot. En als het slot er straks langzaam afgaat, ziet onze wereld er nog steeds heel anders uit.”

Tegemoetkoming leden

Binnen het bestuur van vv Dalen is de vraag aan de orde gesteld over de inning van de contributie tijdens de coronaperiode.

,,Ook wordt onderzoek gedaan of we een beroep kunnen doen op de eenmalige uitkering van de overheid van 4.000 euro. Als bestuur houden we uiteraard de vinger aan de pols, en gaan bekijken wat de beste oplossingen zijn voor de rest van de komende periode. Daarbij gaat het ook om de continuïteit in de volle breedte van de vereniging. Een prettige bijkomstigheid is, dat wij een financieel gezonde vereniging zijn. Met de kennis van nu zeg ik dan ook dat we ons over het voortbestaan geen enkele zorgen hoeven te maken.”

Renovatie velden en led-verlichting

Ondanks de voetballoze periode is er vanaf medio juni op ’t Grootveld toch volop bedrijvigheid.

,,Er zal dan een start worden gemaakt met de renovatie van de velden 2 en 3. Het hoofdveld en veld 4 komen volgend jaar aan de beurt. Voorts worden de velden 1, 2 en 3 nog dit jaar van led-verlichting voorzien. Vanwege de renovatie van de velden zullen we de komende twee jaar wel moeten improviseren met de trainingen en wedstrijden, maar daarna hebben we de beschikking over een volledig gemoderniseerd sportpark”, zegt Hazelaar. De kosten van deze kwaliteitsimpuls komen voor rekening van de gemeente.

Jeugd

,,Ik hoop namelijk van harte dat de buitenschoolse voetbalclinics op donderdag 18 juni, donderdag 25 juni en donderdag 2 juli wel door kunnen gaan, evenals het voetbalkamp dat gepland staat van vrijdag 26 juni tot en met zondag 28 juni.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden
menu