Vuurdoop voor Petje Af Coevorden: 'We willen na de voorjaarsvakantie ook in de buitendorpen starten'

Manda Boon-Striper. Foto: Sandra van der Kolk

Petje Af Coevorden opent zondag 3 oktober officieel de deuren en krijgt onderdak in het Coevorder Fablab, bij De Nieuwe Veste.
Lees meer over
Coevorden

Kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 14 jaar maken in blokken van vier weken telkens op zondag kennis met verschillende beroepen. Locatiemanager Manda Boon-Striper (40) uit Sleen vertelt dat het eerste blok over techniek gaat. ,,En dan is het erg handig dat we juist in het Fablab zitten”, zegt zij. ,,Ons eerste uitje wordt een bezoek aan science museum Nemo in Amsterdam.”

In een ander blok komt zeer waarschijnlijk een ambulancemedewerker aan het woord en weer een ander blok gaat over de luchtvaart, inclusief een bezoek aan Schiphol. De kinderen die meedoen aan Petje Af Coevorden presenteren hun werk op de derde zondag van het blok, waarna de vierde zondag wordt ingeruimd voor een leuk uitje.

Petje Af is volgens Boon echt voor elk kind om alle kansen te krijgen die ze graag willen hebben. De oud-docente Engels op het Emmer Hondsrug College is recent begonnen met haar nieuwe uitdaging in de gemeente Coevorden. ,,Ik sta volledig achter de plannen van deze gave stichting”, vertelt Boon. ,,Ik zet me twintig uur per week in voor Petje Af en werk nog één dag in dienst van een basisschool in Barger-Compascuum.”

Buitendorpen

Petje Af start eerst alleen in de stad Coevorden, maar het is de bedoeling om ook in de buitendorpen aan de slag te gaan. ,,We willen na de voorjaarsvakantie in 2022 starten met blokken voor de buitendorpen. Petje Af is voor alle nieuwsgierige kinderen, die zich willen ontwikkelen en op zondag wel een verzetje kunnen gebruiken.”

De vier coaches van de jonge deelnemers zijn: Alies Boelen uit Westerbork, Pien Nijhof uit Tweede Valthermond, Anna Boscher uit Emmer-Compascuum en Yvette Meijer uit Borger. De opening begint zondag om 13.00 uur en wordt opgeluisterd door een spectaculaire mad science show.

Aanmelden voor Petje Af Coevorden kan door te bellen - 088-3301141 - of een mail te sturen: [email protected] Er zijn namelijk nog een aantal plekken vrij. Deelname is gratis.

Nieuws

Meest gelezen

menu