Zo reageren Coevorder voetbalclubs op de harde stop van de competitie

Germanicus was in de 2e klasse L hard op weg naar de titel, maar zit door de harde stop van het amateurvoetbalseizoen 2019/2020 nog minstens een jaar in de wachtkamer. Archieffoto: Herman Woltersom

Begin deze week ging vanwege het coronavirus voor dit seizoen de stekker uit het amateurvoetbal. Geen kampioenen, geen degradanten. Elke club begint volgend seizoen weer op zijn huidige niveau.

Een telefonische rondgang langs een aantal Coevorder clubs leert dat er alom begrip is voor het direct afbreken van de competitie, maar voor met name Germanicus, Raptim, Sweel en KSC zijn de druiven zuur. De vier clubs zien hun gedroomde promotie uiteenspatten. Voor de andere teams was die promotie veel verder weg en was er minder om voor te spelen.

Germanicus: ‘Enorm jammer, maar gezondheid gaat voor alles’

Germanicus was aan een uitstekende reeks bezig en hard op weg naar de 1e klasse, maar voorzitter Eddy Compagne kijkt ook vooral naar de gevolgen voor de breedtesport.

,,Enorm jammer voor alle voetballers die nu maandenlang hun sport niet kunnen beoefenen. Gezondheid gaat echter voor alles, dat belang willen we als club heel graag onderstrepen.”

Vv Dalen stelt viering 90-jarig jubileum uit

Voorzitter Riekus Hazelaar van vv Dalen is er ook duidelijk over.

,,Sportief gezien heel jammer, maar het was een onvermijdelijke beslissing om de competitie niet te hervatten. Er was simpelweg geen ander alternatief, omdat de gezondheid van mensen boven alles gaat. Vanwege de onzekere tijd, waarin we momenteel verkeren, door toedoen van het coronavirus, hebben we besloten om ook de viering van het 90-jarig bestaan van onze club uit te stellen. Er zijn zaken, die momenteel veel belangrijker zijn dan voetbal en een 90-jarig jubileum van de voetbalvereniging. Wij gaan als bestuur samen met de leden de komende tijd bekijken of we in juni nog een aantal activiteiten op touw kunnen zetten. We willen het seizoen toch nog graag gezamenlijk afsluiten.”

CSVC: ‘Besluit komt hard aan’

Bestuurslid Anton Nevels van CSVC laat in een reactie weten dat rationeel gezien het genomen besluit de enig juiste is.

„Voor clubs met titelkansen of met een periodetitel op zak komt het wel even hard aan. Terwijl de clubs uit de onderste regionen natuurlijk wel opgelucht zullen zijn. De heersende epidemie en vervolgens het voortbestaan van verenigingen is van een heel andere orde. Dat zal voor een ieder duidelijk zijn.”

Raptim: ‘Onze ambities kunnen we voorlopig niet inlossen’

Voorzitter Jaap de Haan van Raptim draait er niet om heen.

,,Voor Raptim is het teleurstellend nieuws, maar we zagen het uiteraard we aankomen. Ik wil graag benadrukken dat een ieders gezondheid voorop staat en dat we daarom begrip hebben voor de maatregelen van de overheid. Met een ticket voor de nacompetitie op zak was Raptim echter serieus in de race voor de 2e klasse. Onze ambities kunnen we voorlopig niet inlossen. Voor ons is het in dat opzicht een verloren seizoen.”

De Haan hoopt dat de maand juni toch nog benut kan worden om - indien mogelijk - voor alle teams oefenwedstrijden en activiteiten te organiseren.

,,We willen het seizoen op een passende wijze afsluiten, maar ook gebruiken om ons alvast voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Uiteraard houden wij ons daarbij wel strikt aan de richtlijnen van de overheid en RIVM. Het moet in alle opzichten verantwoord zijn.”

Grote trainingsveld Raptim gaat op de schop

De serene stilte op de sportpark Klinkenvlier zal vanaf komende week overigens worden doorbroken door graafmachines.

„Het grote trainingsveld van Raptim gaat volledig op de schop en in de tweede helft van mei zullen ook veld 2 en 4 worden gerenoveerd. Volgend voorjaar worden het hoofdveld en veld 3 onder handen genomen.”

Vv Sweel: ‘Niets anders rest dan opladen voor een nieuw seizoen’

Jarno Rotgers kende bij Sweel een uitstekend debuut als trainer-coach en had goede papieren om de ploeg uit Zweeloo naar de 3e klasse te loodsen.

,,We deden samen met KSC volop mee voor de titel, dan is het wel heel sneu dat we nu opnieuw moeten beginnen. Uiteraard heeft de voetbalbond een volstrekt logische beslissing genomen. Ons rest nu niets anders dan ons op te laden voor een nieuw seizoen. Iedereen zal voor zichzelf de discipline moeten opbrengen om te trainen en fit te blijven. Voor nu is eerst de gezondheid van een ieder het belangrijkst.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden
menu