Samen met

Aart Wolters en Tjardi Bijen-Wolters dragen Wolters Juweliers in Coevorden over aan Anita Dorgelo uit Schoonebeek

Anita Dorgelo geflankeerd door Aart Wolters en Tjardi Bijen-Wolters. Foto: Kristian Elders

Bij Wolters Juweliers in Coevorden komt een einde aan een tijdperk. Aart Wolters en Tjardi Bijen-Wolters leggen er hun werkzaamheden na zaterdag 11 juni neer. De Schoonebeekse Anita Dorgelo (52) neemt de zaak aan de Friesestraat over.
Lees meer over
Coevorder Courant
coevordercourantnieuwbrief
Emmer Courant

Dorgelo werkt al sinds 2008 bij de juwelierszaak van Wolters, die ook in Emmen gevestigd is. Daar houdt Gert Wolters - de broer van de 65-jarige Aart en Tjardi (63) - de touwtjes in handen. Bijen gaf twee jaar geleden aan te willen stoppen. ,,Toen ging de uitdaging van de winkelovername al bij mij leven”, vertelt Dorgelo. De vijftiger is volgens eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging en beseft dat dit niet zomaar even een stap is. ,,Maar het scheelt dat ik weet wat er hier speelt en leeft. Het geeft mij energie om mensen te zien die met een glimlach de winkel verlaten.”

De algehele leiding komt dus in handen van Dorgelo, die alle personeelsleden ‘meeneemt’. ,,Heel lang nadenken was niet nodig om de keuze te maken. Ik ben dan ook blij met deze kans.” Bijen kan straks de zaak makkelijker loslaten omdat ze weet dat er geen familie is die de overname op zich neemt. ,,Natuurlijk is dat laatste spijtig, maar de naam Wolters blijft gelukkig verbonden aan deze zaak.”

Wolters Juweliers startte in 1955 als Coevorder bedrijf onder de vleugels van Max en Hes Wolters. Dat zijn de ouders van Aart, Tjardi en Gert. Na vele jaren werken als juweliers slaan Aart en Tjardi straks een andere weg in. ,,We kennen bijna iedereen van naam en gezicht. Dat en alle (levens)verhalen gaan we missen. Ook mensen helpen bij het afscheid van een dierbare hebben wij als zeer waardevol gezien. We hebben hier drie generaties in onze zaak gehad. Dat is bijzonder.” Voor Tjardi is er straks meer tijd om te reizen, tekenen en schilderen. En ook Aart komt zijn dagen vast en zeker goed door. ,,Er zijn zoveel dingen die we leuk vinden. We krijgen in elk geval na 11 juni een ander leven.”

Goudsmid

Bij Aart - hij stond als kind al bij de werkbank van zijn vader - speelt het mee dat de perfectionistische goudsmid Tjardi al wilde stoppen. Alleen doorgaan als eigenaar van de Coevorder vestiging hoeft van hem niet. ,,Stoppen na al die jaren is natuurlijk niet zomaar iets, maar we gaan onze weg weer vinden. En de wereld draait er wel om door, hoor.”

Bij Wolters Juweliers in Coevorden is tot en met 11 juni sprake van kortingen. Na die datum - Aart en Tjardi hopen ondanks de drukte zoveel mogelijk mensen de hand te schudden die dag - wordt de zaak grondig gerenoveerd met als doel om zaterdag 18 juni de heropening te vieren. ,,Geloof ons: service in de winkel wint het altijd van internet. Het gaat gelukkig nog altijd om de menselijke maat en we gaan altijd voor kwaliteit.”

De twee rasechte Coevorder ondernemers vragen klanten overigens om hun juwelierscheques uiterlijk 11 juni te verzilveren.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Coevorder Courant

Nieuws

menu