Samen met

Antoinette Scheepmaker uit Dalen: ‘Wees aardig voor elkaar!’

Antoinette Scheepmaker thuis in Dalen. Foto: Sharon Hartman

Antoinette Scheepmaker is als klinisch geriater werkzaam bij Treant Zorggroep. De 52-jarige Dalense kwam ter wereld in Utrecht. ,,We wonen sinds november vorig jaar in Dalen”, zegt Antoinette. ,,Vanuit Utrecht zijn we twintig jaar geleden naar Erica verhuisd. In dat dorp zijn onze dochters geboren.” Lees meer over Antoinette in deze Doorloper.
Lees meer over
Coevorder Courant

Een relatie?

,,Sinds 2001 getrouwd met Hans Bax. We hebben twee dochters gekregen die nu 18 en 16 jaar zijn.”

Dalen betekent voor mij:

,,Ons huis staat op een fijne plek, waar we kunnen ontspannen en genieten van de flora en fauna rondom ons huis. Het sfeervolle centrum van het dorp met winkels en horeca is op loopafstand. We hebben daar met vrienden al regelmatig genoten van een drankje op het terras!”

Als baas van Dalen zou ik:

,,Ruimte voor mens en dier met zorg onderhouden en oog hebben voor bewoners, die op welk vlak dan ook aandacht nodig hebben.”

Vroeger ging ik stappen in:

,,IJsselstein - een klein stadje met historisch centrum en leuke kroegen onder de rook van Utrecht - en in Utrecht zelf, waar ik studeerde.”

Ik word vrolijk van:

,,Een heleboel! Gezellig tijd doorbrengen met gezin en vrienden, mooi weer, de lente met fluitende vogels en ander wild life om me heen, een werkdag waarbij ik wat heb kunnen betekenen, aardige mensen, een goed boek, een mooie wandeling (en dat kan heel goed in de omgeving van Dalen) en zo af en toe weer eens op reis om nieuwe omgevingen en culturen te ontdekken.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed!

,,Recent nog op het werk tijdens een gesprek met een patiënt, die veel grappen maakte. En ook met onze vitale 85-jarige tante in leren broek en sneakers die voor het eerst in ons nieuwe huis op bezoek kwam.”

En dat ik huilde ook...

,,Toen mijn moeder en korte tijd erna een goede vriend onverwacht overleden. Ik kan ook makkelijk huilen bij verdrietige gebeurtenissen op televisie.”

Hekel aan:

,,Oorlog en ruzie.”

De mooiste muziek is voor mij:

,,Dat is erg verschillend en afhankelijk van mijn stemming. Onder anderen Adele, Kensington, Coldplay, Stef Bos en jaren tachtig muziek (zoals Duran Duran, The Cure en ouder werk van U2). Een mooi klassiek werk kan ik op zijn tijd ook waarderen.”

Mijn favoriete vakantiebestemming is:

,,Tja, dat is moeilijk kiezen! Er zijn zoveel mooie plekjes binnen en buiten Nederland. Ik kies dan toch voor Italië. We zijn daar al meer dan eens geweest en komende zomer hebben we daar ook weer een huisje geboekt. Mooie omgeving, meestal goed weer, prachtige middeleeuwse stadjes, vriendelijke mensen, goed eten en een lekker glas wijn.”

Een lintje voor en waarom:

,,Bertha, onze oppas toen de kinderen nog klein waren en onze ouders te ver weg woonden. Lief voor de dochters - maar ook streng wanneer het nodig was - en ze deed heel veel meer voor ons dan alleen voor de dochters zorgen. Gelukkig hebben we nog steeds contact!”

Wat ik vroeger wilde worden, is:

,,Boerin of dokter. Het laatste is het geworden.”

Ik vul mijn vrije tijd in met:

,,Leuke dingen doen met gezin en vrienden, rommelen in de tuin (die nu veel groter is), een goed boek lezen en genieten van de nieuwe woonomgeving.”

Hoogtepunten in mijn leven zijn:

,,Clichés zijn altijd waar: mijn trouwdag en de geboorte van onze dochters.”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers?

,,Wees aardig voor elkaar!”

Meedoen

Ook meedoen aan onze rubriek Doorloper? Stuur dan een verzoek naar het e-mailadres: coevordercourant@mediahuisnoord.nl.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Coevorder Courant

Nieuws

menu