Samen met

Cultuur snuiven | column Demi Weggen

Demi Weggen. Foto: Min Seok Choi

Demi Weggen uit Coevorden studeert de komende jaren in Zuid-Korea. Voor de Coevorder Courant schrijft ze maandelijks.
Lees meer over
Coevorder Courant

De midterms zijn voorbij en ik mocht eigenlijk niet zeuren dat ik er veel had. Ik had maar drie examens, terwijl ik zeven vakken heb. Dus druk had ik het niet heel erg, maar dat is nu wel anders met een presentatie en verschillende deadlines. De midterms zijn dan wel niet druk, maar de weken tussen de finals en midterms wél.

Hoe dan ook: ik heb wel weer veel gedaan de afgelopen weken. Het weer wordt steeds beter, met dagelijks 20 graden. Dat vraagt gewoon om naar buiten te gaan. Het wordt ook alleen maar aantrekkelijker om buiten dingen te doen omdat de mondkapjesplicht eraf is, althans voor buiten. Maar nog veel mensen dragen het masker gewoon omdat de luchtkwaliteit hier niet altijd goed is.

Nu de wat leukere en interessante zaken. Nadat mijn Nederlandse vriendin weer naar huis ging, zat ik nogal in een dipje. Je mist gewoon iemand om je heen die je zo goed kent. Gelukkig trokken mijn vriendinnen mij hieruit en zijn we dat weekend lekker op stap geweest. Uitgaan is hier echt op een ander level met heel erg lange rijen voor de clubs, gratis drankjes van iedereen, maar soms kun je niet naar binnen omdat je een buitenlander bent.

Daarnaast heb ik ook nog wat cultuur gesnoven. Zo ben ik naar het National Museum of Korea geweest. Het was groots en heel gaaf om de hele historie te zien. Ook ben ik naar Paju geweest. Daar staan drie tombes van koningen en een koningin uit de Joseon tijd. De Joseon dynastie is een periode uit de Koreaanse geschiedenis, die duurde van 1392 tot 1897.

Omdat de mondkapjesplicht eraf is, ga ik ook eerder hardlopen buiten. De Yonsei track is daar ideaal voor en het is erg leuk om te kijken naar de mensen die aan het voetballen en basketballen zijn. Dat geeft toch een beetje saamhorigheid. Maar om de sporten een beetje af te wisselen, ben ik ook samen met vriendinnen gaan fietsen. Dat was zo ontzettend leuk met een prachtig uitzicht op Seoul en de Han rivier. Maar je merkt wel dat de mensen hier niet van die getrainde fietsers zijn zoals in Nederland. Ik kan daarom niet wachten om in de zomer weer veilig te kunnen fietsen, haha.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Coevorder Courant

Nieuws

menu