Samen met

De tijd van ons leven | column Demi Weggen

Demi Weggen (links) samen met Nadieh Vlasma. Foto: Nadieh Vlasma

Demi Weggen uit Coevorden studeert de komende jaren in Zuid-Korea. Voor de Coevorder Courant schrijft ze maandelijks.
Lees meer over
Coevorder Courant

De weken vliegen echt voorbij heb ik het idee, want binnenkort zijn de midterms alweer. Maar daar denk ik nu nog niet echt over na, want een vriendin uit Nederland is nu in Zuid-Korea! Ik kan het eigenlijk niet geloven dat ze hier nu is, maar samen hebben we echt de tijd van ons leven. Ik heb een hele planning gemaakt met dingen die we kunnen doen, en ze vindt het erg leuk hier!

We hebben de Namsan Tower nog een keer bezocht en daarnaast ook Daejon. Daejon is een stad meer in het midden van Zuid-Korea, waar nu de kersenbloemen heel mooi groeien. Kersenbloemen zijn hier heel bekend en groeien op veel plekken, dit is echt een prachtig gezicht.

Het lijkt me leuk om een paar woorden te laten horen van Nadieh Vlasma (mijn vriendin) en wat haar gedachten zijn over Zuid-Korea. We zijn natuurlijk met andere doelen naar dit land gekomen; voor Nadieh is het meer een vakantie. ,,Je komt het vliegtuig uit en je stapt in een compleet andere wereld”, zegt Nadieh. ,,Niet alleen de enorme stad, maar ook de taal en leefstijl van Zuid-Korea zijn zo anders dan ik gewend ben.”

We doen echt zoveel mogelijk samen, want we willen zoveel tijd mogelijk met elkaar doorbrengen. Helaas heb ik nog wel online klassen. Nadieh gaat daarom ook zelf erop uit, maar ze merkte al snel dat je jezelf zonder de basis van de taal hier amper kan redden. Gelukkig geeft mij dit de kans om het goed te oefenen.

Verder hebben we van Yonsei nog een hele fijne sweater gekregen en is het ontzettend leuk om iedereen op school te zien rondlopen met dezelfde trui aan. Dat geeft toch een beetje het gevoel van saamhorigheid. Wel moesten mijn vriendinnen en ik 3 uur in de rij staan om zo’n trui te bemachtigen. Gelukkig scheen het zonnetje. Het weer is hier vaak zo lekker. Het is net lente, maar we hebben al temperaturen van 18 graden. Nadieh is zelfs al verkleurd; met mijn huid en haarkleur duurt dat nog wel even. Gelukkig blijf ik hier nog een tijdje en maak ik alle seizoenen mee.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Coevorder Courant

Nieuws

menu