Samen met

Grepen uit het verleden (108): 'Jammer dat mijn geboortehuis net niet op de foto staat'

De nieuwe opgave. Foto: Archief Johan Weerink

De foto van vorige week leverde weinig reacties op. De meeste lezers waren het er wel over eens dat op de foto de Wilhelminasingel, met het station op de achtergrond, te zien is.
Lees meer over
Coevorder Courant

Gelukkig waren er ook uitgebreidere reacties, zoals van Mans Arends. Hij schrijft dat het gebouw aan de Wilhelminasingel tegenover Hotel De Sleeuwerick stond. ,,Daarnaast bevond zich garage Heinz, die dealer van Peugeot en DAF was. Op de achtergrond zie je nog net de kiosk van Klaas Veenhoven.”

Volgens Harry Luinge moet de foto gemaakt zijn voor het oude postkantoor aan de Wilhelminasingel waar vroeger de oude Wilhelminaschool stond. Egbert Knol weet dat het gebouw op de foto het oude belastingkantoor is. Later verhuisde de dienst naar Emmen. ,,Het pand stond aan de Wilhelminasingel bij het station. Naast de lantaarnpaal zie je de Shell reclamemast van garage Heinz.”

Ook Frans Litmaath herkent het oude belastingkantoor. ,,Volgens mij werkte daar ook Herman ten Hoonte, die namens de PvdA gemeenteraadslid en wethouder is geweest. Op de foto is het oude stationsgebouw al afgebroken, je ziet alleen nog de blauwwitte kiosk van Klaas Veenhoven staan.”

Voor Ida Toering had de fotograaf wat meer rechts moeten gaan staan. ,,Dan was mijn geboortehuis er ook op gekomen.” Giny Eising komt met een veelgehoorde reactie in deze rubriek. ,,Doodzonde dat dit soort prachtige gebouwen niet bewaard zijn gebleven en dat er nog steeds oude panden worden gesloopt. Weg historie.”

Nieuwe opgave

Heb je zelf nog mooie foto’s voor deze rubriek? Laat het dan weten. Deze week een mooie foto uit het archief van Johan Weerink. Waar is de foto gemaakt en vooral, weet je hierover ook iets te vertellen? Reageren kan via e-mail: hjwoltersom@hetnet.nl , telefonisch: 06-55580319 of de Facebookpagina van de Coevorder Courant.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Coevorder Courant

Nieuws

menu