Samen met

Grepen uit het verleden (113): 'Ik was bij een optreden van Cuby & The Blizzards. Ze waren zo stoned als een garnaal'

De nieuwe opgave. Foto: Collectie Johan Weerink

,,Het zou kunnen dat de foto vanaf de Hervormde kerk is genomen”, schrijft Bert Wessel over de foto van vorige week. ,,Ik zie de Sallandsestraat met rechts het woonhuis waar destijds de paters woonden. Verder het is het parochiegebouw te zien waar diverse scholen gebruik van maakten voor de gymnastieklessen. Op de begane grond was de rooms-katholieke kleuterschool te vinden.
Lees meer over
Coevorder Courant

Wessel vervolgt: ,,Ook te zien zijn de rooms-katholieke kerk en het Bastion, met links de winkel van Albert Heijn. Op de achtergrond is het tramstation van de EDS zichtbaar met de loods waar de bussen in stonden. Verder zijn onder meer de winkel van poelier Mans Assen, een tabakswinkel, schoenmaker Muller, Hotel Tebbe en de spoorwegovergang aan de Krimweg op de foto te zien.”

Egbert Knol ziet onder meer het Sint Anthoniusgebouw, de pastorie en het rooms-katholieke Wit Gele Kruis gebouw op de foto staan. Ed Belt schrijft: ,,In het parochiegebouw was op zondag vaak ‘instuif’, ofwel dansen op muziek. Ook heb ik daar een optreden van Cuby & The Blizzards meegemaakt. Ze waren zo stoned als een garnaal, maar speelden de sterren van de hemel. Indrukwekkend goed. Ik zie het nog zo voor me. Iedereen stond voor het toneel te genieten, niemand stond meer op de dansvloer.”

Heb je zelf nog mooie foto’s voor deze rubriek? Laat het dan weten. Deze week een mooie foto uit het archief van Johan Weerink. Waar is de foto gemaakt en vooral, weet je hierover ook iets te vertellen. Reageren kan via e-mail: hjwoltersom@hetnet.nl , telefonisch: 06-55580319 of de Facebookpagina van de Coevorder Courant.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Coevorder Courant

Nieuws

menu