Samen met

Grepen uit het verleden (114): 'In café Abels heb ik bijna 56 jaar geleden mijn man ontmoet'

De nieuwe opgave. Foto: Collectie Ina Hamberg

Toen Henk Kampman de foto van vorige week zag, verzuchtte hij: ,,Het mooie oude marktplein, met al die mooie gebouwen.” Ook Zwaantje Supheert herkent uiteraard de Markt en ziet ook Radio Vonk. ,,Later werd het Radio en Televisie Vonk.”
Lees meer over
Coevorder Courant

Zowel Hans Lahuis als Johanna Berentsen-Meijering herkennen de Markt met de elektrozaak van Vonk. Freek Jansen heeft 26 jaar geleden bij Vonk een magnetron gekocht. ,,Goed spul van vroeger, want hij doet het nog steeds.” Gonny Strijker en Ellie Klomp zijn het met elkaar eens. ,,Dit is het marktplein toen het nog mooi was.”

Dini Soppe schrijft: ,,Links in de hoek zie je café Abels. Daar heb ik bijna 56 jaar geleden mijn man ontmoet.” Ook Ineke Hoge-Mensink heeft haar man bij Abels leren kennen. ,,We hebben samen een patatje gekocht.”

Johanna van Klaveren heeft leuke herinneringen aan café Arends. ,,Maar dat is lang geleden.” Ook Fennie Arends heeft er een heerlijke tijd gehad: ,,Long time ago”. Flip Lutke weet dat in de grote zaal van Arends naast dansavonden ook judowedstrijden werden gehouden.

Aan de Markt zijn tegenwoordig de horecazaken Candia, brasserie De Huuskamer en Plein 18 te vinden. En tenslotte reageert Edwin Hoekstra: ,,Het is een prachtige foto van zoals het eens was.”

Heb je zelf nog mooie foto’s voor deze rubriek? Laat het dan weten. Ina Hamberg kwam in het fotoboek van haar moeder een mooie foto tegen die ze graag met ons wil delen. Waar is de foto gemaakt en vooral, weet je hierover ook iets te vertellen? Reageren kan via e-mail: hjwoltersom@hetnet.nl , telefonisch: 06-55580319 of de Facebookpagina van de Coevorder Courant.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Coevorder Courant

Nieuws

Meest gelezen

menu