Samen met

Grepen uit het verleden (115): 'Doodzonde dat de blauwe steentjes en stoepen zijn verdwenen'

De nieuwe opgave. Foto: Archief Johan Weerink

Bij de trouwe lezers van deze rubriek was geen enkele twijfel over de straat waar de foto van vorige week was gemaakt. Unaniem werd de Bentheimerstraat genoemd. Janny Weggebakker-Lunenborg ziet rechts op de foto Apotheek Jansen en links Vishandel Korf.
Lees meer over
Coevorder Courant

,,Doodzonde dat de blauwe steentjes en stoepen zijn verdwenen”, vindt Wim Sanders. Volgens Mans Arends is de Bentheimerstraat waarschijnlijk opengebroken voor aanleg van de nieuwe riolering. Hij weet heel wat winkels op te noemen die er in het verleden waren gevestigd. ,,Aan de rechterkant Apotheek Jansen, Otten Textiel en de winkel van Frank, iets verderop zat de speelgoedwinkel van Bos en Neep-Paagman met op de hoek van de Markt levensmiddelenwinkel Spar van de familie Schepers.”

,,Aan de linkerkant zie je Warenhuis Bade en Huttinga, Oldewarris, Vishandel Piet Korf, de groente- en fruitzaak van Bartels en de kledingzaken van Thijssen en Van der Veen. Verder zaten daar ook nog drogisterij Kast en de sigaretten- en sigarenwinkel van Kramer.” Het valt Arends ook op dat de gouden letters op de gevel van Albert Heijn goed zichtbaar zijn.

De foto is opgestuurd door Ina Hamberg. Ze kwam het plaatje tegen toen ze in het fotoboek van haar moeder bladerde. ,,Mijn opa, Hendrik Benjamins, staat erop. Ik weet niet in welk jaar deze foto is gemaakt. Mijn opa is geboren in 1910 en op deze foto is hij waarschijnlijk tussen de 50 en 60 jaar oud.”

Heb je zelf nog mooie foto’s voor deze rubriek? Laat het dan weten. Deze week een mooie foto uit het archief van Johan Weerink. Waar is de foto gemaakt en vooral, weet je hierover ook iets te vertellen? Reageren kan via e-mail: hjwoltersom@hetnet.nl , telefonisch: 06-55580319 of de Facebookpagina van de Coevorder Courant.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Coevorder Courant

Nieuws

menu