Samen met

Grepen uit het verleden (119): 'Slagerij Dijkstra had de lekkerste leverworst van Coevorden'

De nieuwe opgave. Foto: Nationaal Archief

,,Dit is de Friesestraat ter hoogte van de huidige ingang van winkelcentrum De Gansehof” schrijft Egbert Krikke over de foto van vorige week. ,,De eigenaar van het dichtgetimmerde pand heeft volgens mij geweigerd om het te verkopen. Het winkelcentrum is er omheen gebouwd.”
Lees meer over
Coevorder Courant

Wim Sanders vond het maar een onzalig plan van de toenmalige burgemeester Bert Spahr van der Hoek. ,,Ik heb mij daar destijds erg druk over gemaakt en actie gevoerd, maar Spahr van der Hoek was niet te stoppen.”

Volgens Frans Peter Westerveld verpauperde daardoor de Bentheimerstraat. Gea Dillerop-Hilbink vertelt dat slagerij Dijkstra de lekkerste leverworst had. ,,Als kind kreeg je altijd een plakje.” Daar is Jan Slot het roerend mee eens. ,,Het was de lekkerste leverworst van Coevorden.” Slot zette altijd zijn fiets achter de slagerij en ging daarna samen met Paul Dijkstra naar school in Emmen.

Johanna van Klaveren schrijft: ,,Slagerij Dijkstra kan ik mij nog heel goed herinneren. Hele vriendelijke mensen en lekker vlees.”

Er was meer lekkers in dit deel van de Friesestraat, weet Jaap Rijstenberg. ,,De vrouw van uitbater Harm Arends van café Drenthina maakte super gehaktballen.”

Mans Arends en Bert Wessel kunnen nog heel wat namen opnoemen. ,,Op de hoek zat dokter Brunner, dan het witte pand van kolenhandelaar Spijkman en Co en vervolgens de Nederlandse Veiligheidsdienst. Ook Expert heeft er nog gezeten. Daarnaast zat het bekende café Drenthina van de familie Arends met overdekt terras.”

Veel lezers weten dat het vroeger de Stationsstraat heette. Door de komst van Gansehof is alles veranderd, merken veel mensen op. ,,Niet mooi maar het is nou eenmaal zo.” Antonius Beumers vindt de foto een mooi en vertrouwd gezicht.

Heb je zelf nog mooie foto’s voor deze rubriek? Laat het dan weten. Deze week een foto uit het Nationaal Archief. Waar is de foto gemaakt en vooral, weet je hierover ook iets te vertellen? Reageren kan via e-mail: hjwoltersom@hetnet.nl , telefonisch: 06-55580319 of de Facebookpagina van de Coevorder Courant.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Coevorder Courant

Nieuws

Meest gelezen

menu