Samen met

Mijndert van der Thijnenschool in Coevorden biedt naschoolse activiteiten aan

Amanda Kroon aan de slag als naschoolse activiteitencoördinator. Foto: Mijndert van der Thijnenschool

De Coevorder Mijndert van der Thijnenschool heeft sinds dit schooljaar een naschoolse activiteitencoördinator in dienst. De basisschool in de Brede School SOM heeft deze coördinator kunnen aanstellen vanuit de zogeheten NPO-gelden. Dit geld is vanuit de overheid beschikbaar gesteld om leerlingen te helpen na de coronatijd.
Lees meer over
Coevorder Courant
coevordercourantnieuwbrief

Amanda Kroon is de naschoolse activiteitencoördinator van de Mijndert . Zij stelt een naschools programma op, dat telkens drie weken loopt. ,,Wij organiseren activiteiten op verschillende vakgebieden”, zegt Kroon. ,,Leerlingen kunnen zich voor deze activiteiten inschrijven. Daarnaast kunnen leerkrachten advies geven aan ouders en leerlingen om in te schrijven voor een naschools programma.”

De genoemde basisschool bood ook in 2021 activiteiten aan op het gebied van natuur en techniek, kunstzinnige oriëntatie en drama. Er is ook ruimte voor leerdoelen passend bij een jaargroep. Zo is gewerkt aan klokkijken, rekenen met breuken en grammatica.

De versoepelingen in het onderwijs zijn begin maart doorgevoerd. Sinds die tijd zijn de activiteiten weer opgestart. De afgelopen weken waren leerlingen uit groep 2 en 4 aan de beurt. ,,De kinderen uit groep 2 waren bezig met het hakken en plakken van woordjes”, zegt Kroon. ,,Dit hebben ze op een leuke en leerzame manier geoefend. Wij maakten hierbij gebruik van spelend leren. De kinderen van groep 4 gingen aan de slag met verhaalsommen. De sommen werden bijvoorbeeld uitgespeeld of met behulp van bewegend leren uitgerekend.”

Het paasfeest staat nu centraal. Leerlingen uit alle groepen mochten zich inschrijven voor drie creatieve middagen.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Coevorder Courant

Nieuws

menu