Samen met

Naar Everland | column Demi Weggen

Demi Weggen (tweede van links) samen met vriendinnen in Everland. Eigen foto

Demi Weggen uit Coevorden studeert de komende jaren in Zuid-Korea. Voor de lezers van de Coevorder Courant schrijft ze maandelijks.
Lees meer over
Coevorder Courant

Ik kan niet geloven dat de finals alweer begonnen zijn, en het is me toch druk. Ik heb vijf deadlines en twee toetsen. Dat klinkt misschien niet als heel erg veel, maar dat is het wel. En al helemaal als je de vakken niet zo leuk vindt en de professoren veel van je verwachten. Maar het is slechts twee weken en dan heb ik weer erg lang vakantie, dus ik mag niet klagen.

Afgelopen vrijdag zijn mijn vriendinnen en ik naar Everland geweest. Dit is een groot pretpark, ongeveer 20 kilometer onder Seoul. Ik was er nog nooit geweest, maar had veel foto’s gezien. Er waren ontzettend veel attracties en omdat we op een doordeweekse dag waren, vielen de rijen nog wel mee. Wat ik het allerleukste vond was toch wel de Holland Village. Ze hadden een soort van Amsterdam nagemaakt, met kaaswinkels, kleine bakkerijen en restaurants. De werknemers liepen er in Zeeuwse klederdracht rond, daarentegen.

De week daarvoor heb ik Sokcho bezocht. Dit is een kustplaats aan de oostkant van Zuid-Korea. Ontzettend mooi: het water was erg blauw en ik werd omringd door bergen. Maar het was ontzettend druk en omdat je natuurlijk uit Seoul komt, werd ik ontzettend aangestaard. Alhoewel je daar na een paar uur wel gewend aan raakt, is het toch wel even ongemakkelijk.

De twee weken daarvoor stonden vooral in het teken van concerten. Zuid-Koreaanse universiteiten houden namelijk festivals voor hun studenten en niet-studenten kunnen ook komen kijken. Een vriendin en ik gingen naar Hanyang University, dit is de universiteit met de meeste internationale studenten. Hier zagen we een bekende K-pop groep Aespa. Nou ja zagen: ik moest vooral op mijn tenen staan en uitkijken dat ik niet werd omgeduwd om iets van de show mee te kunnen krijgen.

Ook ben ik nog naar de concerten van mijn favoriete band geweest: Got7. Ik was in geen tijden meer naar een concert geweest in verband met de coronamaatregelen, maar nu was het eindelijk zover. Er gingen wat vriendinnen mee, en ik heb echt de tijd van mijn leven gehad.

Volgende week ga ik ook weer naar een concert toe. Het nadeel van concerten in Zuid-Korea is dat wanneer de artiesten praten, ik ongeveer 25 procent van wat er wordt gezegd wordt versta, omdat het allemaal in het Zuid-Koreaans is natuurlijk. Maar in de vakantie ga ik gewoon door met leren en hopelijk gaat het Zuid-Koreaans vanzelf wat makkelijker!

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Coevorder Courant

Nieuws

Meest gelezen

menu