Samen met

Niki Jacobs naar voormalige synagoge in Coevorden

Niki Jacobs. Foto: Anne van Zantwijk

Ze staat bekend als één van de beste vertolkers van het Europese Jiddische lied. Niki Jacobs komt zondag 1 mei naar de voormalige synagoge in Coevorden. Aan de Kerkstraat begint haar nieuwe voorstelling The Ballad of Mauthausen om 15.00 uur.
Lees meer over
Coevorder Courant
coevordercourantnieuwbrief
Emmer Courant

De voorstelling van Jacobs was ook al te zien Duitsland, Oostenrijk en de Verenigde Staten. Centraal staat de beroemde Mauthausen-liederencyclus van componist Mikis Theodorakis. Gekozen is om deze in te bedden in een breder verhaal: dat van de grote Joodse migratiegolf aan het einde van de negentiende eeuw en de revival van de Joodse levenswijze en cultuur in de Verenigde Staten.

Door die opbouw is de voorstelling meer dan alleen een ode aan vrijheid na de Tweede Wereldoorlog en eindigt de voorstelling uitbundig en vrolijk. Het ensemble van Jacobs wordt gezien als fenomenaal. Tijdens haar voorstelling wil ze prikkelen, ontroeren en inspireren.

De kassa van Theater Hofpoort aan de Sint Jansstraat in Coevorden is vrijdagmiddag open van 13.00 tot 16.00 uur. Meer informatie over kaartverkoop staat op www.theaterhofpoort.nl .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Coevorder Courant

Nieuws

Meest gelezen

menu