Samen met

Scholenvereniging Fiers in gemeente Coevorden wil leerlingen en zonnebloemen laten groeien

De trotse Jasmijn Jonkers. Foto: Fiers

Fiers vindt het belangrijk dat iedere leerling groeit en bloeit. Daarom wilde de scholenvereniging in de gemeente Coevorden de leerlingen zelf laten ervaren wat groeien en bloeien betekent.
Lees meer over
Coevorder Courant

,,Alle kinderen hebben in mei zonnebloempitten en een groeiboekje ontvangen”, zegt Andrea Oldewening namens Fiers. ,,Zij hebben de pit kunnen planten en verzorgen. De leerlingen hebben geleerd dat een zonnebloem aandacht en zorg nodig heeft. In het groeiboekje hebben ze de groei en ontwikkeling van de zonnebloem kunnen bijhouden.”

Veel leerlingen van Fiers deden volgens Oldewening mee aan de actie. Op alle scholen hebben meerdere leerlingen het groeiboekje ingeleverd en foto’s van de gegroeide zonnebloemen laten zien. Verschillende hoogtes kwamen voorbij. ,,Er waren zonnebloemen die 1 meter hoog zijn geworden, maar ook zonnebloemen die wel 3 meter de lucht in zijn geschoten.”

Zo ook de zonnebloem van Jasmijn Jonkers van christelijke basisschool de Slagkrooie in Schoonoord. ,,Zij heeft goed voor haar zonnebloem gezorgd gezien de hoogte van bijna 3 meter.”

Alle deelnemende leerlingen van Fiers kregen een kleine attentie, weet Oldewening.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Coevorder Courant

Nieuws

menu