Samen met

Wiesje Pieterman uit Coevorden: 'Zonder dat je het weet, kun je echt wat voor iemand betekenen'

Wiesje Pieterman-Nutterts. Eigen foto

Wiesje Pieterman-Nutterts is 32 jaar en woonachtig in Coevorden. De geboren Drachtense is locatiemanager vluchtelingenopvang bij de gemeente Coevorden. ,,Als locatiemanager houd ik mij onder meer bezig met de bedbezetting, personeel en vrijwilligers op de locaties, contact met betrokken afdelingen binnen de gemeente en initiatieven in de omgeving van de opvanglocaties.” Lees meer over Wiesje in deze Doorloper.
Lees meer over
Coevorder Courant

Een relatie?

,,Getrouwd met Richard. Samen hebben we een zoon van 5 jaar.”

Coevorden betekent voor mij:

,,Thuiskomen, ondanks dat ik niet uit Coevorden kom. Voor de liefde ben ik hier in 2012 naartoe gekomen vanuit Friesland.”

Als baas van Coevorden zou ik:

,,Coevorden aantrekkelijker maken voor jong volwassenen om te wonen en werken. Ook zou ik de verkeersveiligheid rondom een aantal basisscholen verbeteren. Kinderen op de fiets moeten op meerdere plekken oversteken, waar auto’s voorrang hebben. Fietsers zouden van mij wel meer voorrang mogen krijgen.”

Vroeger ging ik stappen in:

,,Vroeger in Jennifeu & Malibu in Drachten. Nu ga ik niet vaak meer op stap. Laatste keer was met Ganzenmarkt. Het zou één drankje worden, maar uiteindelijk werd het ouderwets gezellig tot in de late uurtjes.”

Ik word vrolijk van:

,,Gezelligheid met vrienden en familie. Ook word ik vrolijk van een dienst als gastvrouw in het Stedelijk Museum Coevorden. En verkleed als jonkvrouw kinderkasteelrondleidingen geven in het Kasteel. Ik ben sinds drie jaar vrijwilliger bij het Stedelijk Museum. Het is heel leuk om onderdeel uit te maken van een enthousiast team van vrijwilligers en medewerkers. Wat heeft Coevorden toch een prachtige, rijke historie.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed!

,,Samen met mijn man om een leuke uitspraak van onze zoon. Hij heeft (gelukkig) de humor van zijn vader.”

En dat ik huilde ook…

,,Toen ik vorig jaar mijn masterdiploma had gehaald na drie jaar hard werken. Het viel niet mee om te studeren in de coronaperiode en de combinatie werk/studie/privé. Tranen van blijdschap dus!”

Hekel aan:

,,Wespen en hondenpoep op straat.”

Een lintje voor en waarom:

,,Ik kan er meerdere bedenken, maar in het bijzonder Annie Wachtmeester. Voor haar jarenlange inzet als verpleegkundige en coördinator voor de collecte Maag-Lever-Darm stichting in Coevorden. Geweldig!”

Wat ik vroeger wilde worden, is:

,,Verloskundige. Maar ik was te jong voor de opleiding dus koos ik voor verpleegkunde. Ik heb negen jaar als verpleegkundige gewerkt. Vorig jaar heb ik de opleiding verplegingswetenschap afgerond. Nu werk ik met veel plezier als locatiemanager op de opvanglocaties voor vluchtelingen in de gemeente Coevorden.”

Ik vul mijn vrije tijd in met:

,,Erop uit met mijn gezin, wandelen en sporten met vriendinnen en spelletjes spelen. Mijn favoriete spel is Ticket to Ride .”

Een hoogtepunt in mijn leven is:

,,De clichés: onze trouwdag en de geboorte van onze zoon. Daar kan niets tegenop.”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers?

,,Zorg niet alleen goed voor jezelf, maar ook de mensen om je heen. Zonder dat je het weet, kun je echt wat voor iemand betekenen.”

Meedoen

Ook meedoen aan onze rubriek Doorloper? Stuur dan een verzoek naar het e-mailadres coevordercourant@mediahuisnoord.nl.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Coevorder Courant

Nieuws

menu