Arjen Frijlink uit Ruinerwold keert na lastige jaren terug in de maatschappij en richt expositie van zijn creatieve werk in: ‘Ik ben op vele manieren een soort uitzondering’

In Ruinerwold is Arjen Frijlink een bekende verschijning. Dat heeft niet alleen met zijn jaren als ijscoman en postbode te maken, maar vooral ook door al zijn betrokkenheid bij activiteiten en evenementen in het dorp. Frijlink werkt nu aan een expositie van zijn creatieve bijdragen aan onder meer vele Oldtimerdagen, Drentse Daver Dagen, Kroeg tot Kroegloop en Paaspop Ruinerwold.

'Ik heb veel in ziekenhuizen gelegen en had daar de tijd om na te denken. Dat gaf me op bepaalde punten een voorsprong op leeftijdgenoten', kijkt Arjen Frijlink terug.

'Ik heb veel in ziekenhuizen gelegen en had daar de tijd om na te denken. Dat gaf me op bepaalde punten een voorsprong op leeftijdgenoten', kijkt Arjen Frijlink terug. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Lees meer over
De Wolden

Het is voor de 51-jarige Frijlink een mooie stap op weg naar een nieuw bestaan met de op handen zijnde oprichting van een eigen bedrijf. „Na een aantal persoonlijk lastige jaren keer ik terug richting de arbeidsmaatschappij”, legt Frijlink uit. Zijn levensverhaal kende meerdere diepe dalen, depressies, maar ook hoogtepunten. „Ik ben op vele manieren een soort uitzondering. Ik ben geboren met een aangezichtsafwijking en ging tot mijn 27ste ziekenhuis in en ziekenhuis uit. Ik heb twee keer een compleet nieuwe neus gekregen. Ik begon al jong in een andere uitgangspositie. Als je er anders uitziet, word je ook uitgescholden en gepest. Ik probeerde te beredeneren waarom anderen dat deden, maar leerde zo wel al vroeg voor mezelf op te komen.”

Enige echte spekbraander

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's