Albert Haar en Mark Turksma worden wethouder in De Wolden: eenmansfracties zorgen voor brede coalitie

Het college van B en W van de gemeente De Wolden krijgt er een halve wethouder bij. Naast de oude bekenden Gerrie Hempen en Egbert van Dijk van Gemeentebelangen, mogen de PvdA en D66 in plaats van de VVD aanschuiven.

Naast Egbert van Dijk en Gerrie Hempen van Gemeentebelangen zijn dit de twee nieuwe wethouders: links Albert Haar van D66 en rechts Mark Turksma van de PvdA.

Naast Egbert van Dijk en Gerrie Hempen van Gemeentebelangen zijn dit de twee nieuwe wethouders: links Albert Haar van D66 en rechts Mark Turksma van de PvdA. Partijfoto's

Lees meer over
De Wolden

Mark Turksma (62) uit Ruinerwold komt namens de PvdA in het college en Albert Haar voor D66, de 72-jarige inwoner van Zuidwolde zet als parttime wethouder de kroon op zijn politieke carrière. „Dit is een dermate leuke uitdaging na twaalf jaar als raadslid, dat ik ja heb gezegd. Het is een portefeuille die bij mij past met cultuur en dienstverlening”, reageert Haar. Mark Turksma gaat wel voltijd aan de slag en moet nu de afwikkeling van zijn eigen bedrijf regelen. „Vanaf het moment dat ik geïnstalleerd ben, ga ik me voor de volle honderd procent op mijn werkzaamheden als wethouder richten.”

Nieuws

menu