Angst voor de wolf zit er ook in De Wolden goed in, Roodkapje meldt zich en raad neemt motie aan

Op de dag dat het Europees Parlement een motie goedkeurde om de wolf minder strikt te beschermen, nam ook de gemeenteraad van De Wolden een motie van die strekking aan. Voorafgaande aan de vergadering werd buiten het gemeentehuis een actie gehouden door bezorgde eigenaars van paarden en kleinvee.

Roodkapje kwam donderdagavond op haar paard naar het gemeentehuis in Zuidwolde en werd vergezeld door een pony, wat geiten en vermomde wolven om de gemeenteraad ban De Wolden een duidelijke boodschap mee te geven..

Roodkapje kwam donderdagavond op haar paard naar het gemeentehuis in Zuidwolde en werd vergezeld door een pony, wat geiten en vermomde wolven om de gemeenteraad ban De Wolden een duidelijke boodschap mee te geven.. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Lees meer over
De Wolden

De groep was vanaf De Boerhoorn onder leiding van Roodkapje op een paard, gevolgd door een pony en een aantal geiten, richting gemeentehuis getrokken. Daar werden de zorgen overgebracht aan burgemeester Inge Nieuwenhuizen, waarna paardenfokker Chantal Borst-Platel dat binnen bij de raad nog eens dunnetjes overdeed.