Antoinette Cremers uit Ruinen bedacht project ‘Bijzonder klimaat’, kinderen maken kunstwerken

Negen kinderen uit de gemeente De Wolden werken hard aan het bijzondere project ‘Bijzonder klimaat’. Ze maken onder leiding van Antoinette Cremers uit Ruinen een kunstwerk, waarvan het werkproces wordt vastgelegd in een boek. Daarin is ook plaats voor werk van elf kunstenaars uit het hele land, in expositie-atelier Kracht van Kunst aan de Kloosterstraat in Ruinen wordt bovendien een expositie ingericht.

Antoinette Cremers beleeft er duidelijk plezier aan en hoopt dat de volledige oplage van 1001 zijn weg vindt

Antoinette Cremers beleeft er duidelijk plezier aan en hoopt dat de volledige oplage van 1001 zijn weg vindt Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Lees meer over
De Wolden

De kinderen van 7 tot en met 12 jaar werden via school enthousiast gemaakt voor het project en zijn in drie verschillende groepjes al enige weken bezig in het atelier van de 57-jarige Cremers. In de voormalige fysiotherapiepraktijk aan de Kloosterstraat werkt Cremers al anderhalf jaar aan haar zeer gevarieerde kunst. „Ik ben een multi-kunstenaar”, zegt ze er zelf over. In haar werkatelier zijn dan ook meerdere werkplekken te vinden, zodat ze rustig met nieuwe kunst bezig kan zijn zonder dat steeds een tafelblad vrijgemaakt moet worden. Ze werkt onder meer met steen, brons, wol, zijde, brandnetelgaren, epoxy en was.

Nieuws

Meest gelezen

menu