Bellefair in Echten biedt niet alleen kraampjes, maar ook lokale muziek

Bellemarkt in Echten. Artizzl Media / Peter Nefkens

De Bellefair in Echten is de opvolger van de Bellemarkt. De invulling is een stuk gevarieerder dan ooit met niet alleen meer dan vijftig kramen, maar ook een lokaal muziekprogramma.
Lees meer over
De Wolden

De Bellefair wordt gehouden op 30 april, de kraampjes staan vol ambachtelijke producten, decoratie, handwerk, lekkernijen. Ook kunnen bezoekers van 13.00 tot 20.00 uur genieten van een gevarieerd, lokaal muziekprogramma op de Brink.

Huus met de Belle

De Bellefair wordt georganiseerd voor het Huus met de Belle, de bijzondere winkel op de Brink in Echten. Deze winkel wordt geheel gerund door vrijwilligers. Naast dat er (streek-)producten worden verkocht, bestaat het grootste gedeelte uit de winkel uit spullen die mensen zelf maken. Een deel van de opbrengst gaat naar de maker en het andere deel gaat naar ’t Huus met de Belle. De inkomsten van de verkoop zijn niet helemaal voldoende om de winkel open te kunnen houden en daarom worden er allerlei activiteiten georganiseerd om extra inkomsten te genereren.

Zo worden het hele jaar door wandelingen georganiseerd en is er eens per jaar de Bellefair. Van oorsprong is de Bellefair (Bellemarkt) in het leven geroepen om de inbrengers van de Belle hun zelfgemaakte spullen extra onder de aandacht te kunnen brengen. Omdat de opkomst de laatste jaren van de Bellemarkt terugliep voor zowel kraamhouders als bezoekers, wil de organisatie de Bellemarkt een nieuw, fris leven inblazen met: De Bellefair.

Nieuw concept

Tijdens de coronapandemie heeft de organisatie het nieuwe concept ontwikkeld. De Bellefair vindt nu niet alleen op de Brink plaats, maar ook rondom de Brink door het oude gedeelte van Echten en op de (boeren-)erven. De organisatie heeft een kleine karakteristieke route gecreëerd van ongeveer 600 meter langs de traditionele boerderijen, mooie plekjes en leuke kraampjes. Ook wordt om 14.00 uur de nieuwe galerie ‘Kuunstig’ officieel geopend op de Brink.

De hele dag is er volop muziek van lokale, professionele muzikanten op de Brink. Zo treedt onder andere Gerco Klein uit Zuidwolde (gercøh) om 16.00 uur op met violiste Britte Broekhuijsen uit Mantinge. Om 17.00 uur speelt de band BradRooster uit Zuidwolde/Veeningen en van 18.00 tot 20.00 uur vindt de interactieve jamsessie plaats met professionele muzikanten vanuit Zwolle en omstreken onder leiding van Hans van der Werf uit Echten. Tijdens de jamsessie kan iedereen die het leuk vindt, aansluiten met zijn/haar instrument en/of stem.

Meer info op Facebook en Instagram.

Nieuws

menu