Bronzen kraanvogel van twee meter uit tuin in Ruinen gestolen

De bronzen kraanvogel toen deze nog in de tuin stond. Foto: Eigen foto

Een bijna 2 meter hoog bronzen kunstwerk van een kraanvogel, is uit een tuin aan de Zandkamp in Ruinen gestolen. De kraanvogel, die al 25 jaar op dezelfde plek staat, werd bruut van de sokkel gebroken. De familie Hagen, die zo’n 16 jaar op dit adres woont, is er ontdaan van.

„Het is een vrij groot beeld dat echt een herkenningspunt in de buurt was”, zegt Renée Hagen er over. „Ik vermoed dat het om bronsdieven gaat en moest direct denken aan het beeld dat in Echten is gestolen.” Daarmee verwijst ze naar het beeld ‘Nienke’ van wijlen kunstenaar Charles Henri uit Meppel, dat begin augustus werd gestolen en, naar de inschatting van de vrijwilligers van het Huus met de Belle, niet meer boven water zal komen.

In de hoek

De familie Hagen vermoedt dat hun kraanvogel in de nacht van donderdag op vrijdag is gestolen, omdat het er volgens een buurvrouw donderdag nog stond. „Vrijdagmiddag stond ik met een buurvrouw in de tuin te praten, toen we allebei ineens in de gaten hadden dat de kraanvogel weg was. Het beeld stond in een hoek van de tuin, iedereen heeft het over dit beeld.” De verdwijning is in de buurt-appgroep gemeld en tevens is aangifte gedaan bij de politie. Tevens is contact gelegd met de verzekering, want het beeld vertegenwoordigt een waarde van waarschijnlijk vele honderden euro’s.

Het beeld van de kraanvogel roept toch wat gevoelens op bij Renée Hagen. „Het stond er al toen we het huis kochten, zat bij de koop in, en het is natuurlijk heel bijzonder omdat er in deze omgeving ook kraanvogels voorkomen”, wijst ze op het Dwingelderveld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Wolden
menu