Buren liggen in de clinch met eigenaar motorcamping The Big Oaks vanwege overlast: 'Wij gaan door tot we rust hebben'

Sinds motorcamping The Big Oaks aan De Weidenweg in Ruinerwold vorig jaar de deuren opende, is het gedaan met de rust van omwonenden. Geschreeuw, ronkende motoren, muziek en feestjes die tot ruim na middernacht doorgaan, terwijl de vergunning van de camping daar niet in voorziet.

Jacob Slager en Kimberley Bloemhof uit Ruinerwold, met op de achtergrond het perceel waar motorcamping The Big Oaks is gevestigd.

Jacob Slager en Kimberley Bloemhof uit Ruinerwold, met op de achtergrond het perceel waar motorcamping The Big Oaks is gevestigd. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Lees meer over
De Wolden

Naaste buren Jacob Slager en zijn vriendin Kimberley Bloemhof liggen sinds voorjaar 2019 volop in de clinch met campingeigenaar Roland Buursma. Het leidde niet alleen tot onvriendelijkheden, maar ook tot een rechtszaak. Niet tegen Buursma, maar tegen de gemeente, die volgens de familie met vijf kinderen de zaken niet goed voor elkaar heeft. De uitspraak van de rechtbank Noord-Nederland stond voor een paar weken geleden op de rol, maar werd uitgesteld. Grootste vraag aan de rechter is of de motorcamping op de huidige vergunningen zo mag bestaan.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's