Burgemeester Inge Nieuwenhuizen is de wittebroodsweken voorbij: 'Ik krijg de meeste energie als ik onder de mensen ben'

Verwondering, verrassing, bruisend en gastvrij. Zomaar enkele woorden die burgemeester Inge Nieuwenhuizen noemt als het over de gemeente De Wolden gaat. De voormalige inwoonster van Gouda is helemaal op haar plek in deze groene plattelandsgemeente. Na meer dan 100 dagen in functie is het genoegen wederzijds, want de inwoners die de burgemeester al mochten ontmoeten, zijn zonder uitzondering goed te spreken. „Ik verwacht de komende maanden nog veel meer mensen te spreken en ontmoeten”, zegt ze alvast.

Inge Nieuwenhuizen werd op 16 december bij de Havixhorst begroet, samen met haar partner Rob Joosten.

Inge Nieuwenhuizen werd op 16 december bij de Havixhorst begroet, samen met haar partner Rob Joosten. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Lees meer over
De Wolden

De entree op 16 december was al bijzonder: Inge Nieuwenhuizen kwam samen met haar partner Rob Joosten aan bij de Havixhorst in De Schiphorst en werd met een brandweerauto van het korps Zuidwolde langs de eerste typische Wolder locaties geloodst. Bij haar installatie werd duidelijk dat Nieuwenhuizen graag mag fietsen, hetgeen haar al direct de kwalificatie ‘de fietsende burgemeester’ opleverde. Ze beschaamde deze slogan geen moment, trok er al fietsend én wandelend met raads- en collegeleden op uit en leerde zo haar gemeente alvast een beetje kennen. Ze vond het prachtig.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's