CDA-fractie De Wolden wil omstreden plan voor nieuw appartementencomplex Blijdenstede in Ruinerwold terug naar de tekentafel sturen

Een impressie van het nieuw te bouwen appartementencomplex Blijdenstede in Ruinerwold. Beeld: bestemmingsplan Blijdenstede, zoals ingediend bij gemeente De Wolden.

De gemeenteraad van De Wolden vergadert donderdag over het project Blijdenstede in Ruinerwold. Het plan voor het nieuw te bouwen appartementencomplex zorgt voor onvrede bij omwonenden en inwoners van het dorp. Als het aan de CDA-fractie ligt gaat het plan terug naar de tekentafel.
Lees meer over
De Wolden

Volgens Jeene Keizer, fractielid van het CDA de Wolden, moet ten koste van alles worden voorkomen dat het project bij de Raad van State terechtkomt. Omwonenden vinden het huidige plan te massaal en ook niet passen in het straatbeeld van de Dijkhuizen. Keizer pleit ervoor om met een nieuw plan te komen dat met en door de inwoners van Ruinerwold tot stand is gekomen.

30 december organiseerde de CDA-fractie al een bijeenkomst over Blijdenstede, waar gemeenteraadsleden, de ondernemersvereniging en Dorpsbelangen van Ruinerwold aanwezig waren. Doel was om tot een oplossing te komen waar de inwoners van het dorp wel mee kunnen leven en die ook past bij het dorpsgezicht.

Die oplossing is nog niet gevonden. Het CDA zal er donderdag in de gemeenteraad voor pleiten om het plan terug te sturen naar de tekentafel en kondigt aan kritische vragen te zullen stellen over het project.

Nieuws

menu