De Waterlelie in Zuidwolde verlengt seizoen, twee weken langer zwemmen

De afsluiting in 2018, zo gaat het er dit jaar in ieder geval niet uitzien. Foto: André Weima Fotografie

Het zwemseizoen loopt weer naar het einde, maar in Zuidwolde is besloten de laatste zwemdag 2 weken uit te stellen. Dat betekent dat De Waterlelie langer openblijft.
Lees meer over
De Wolden
Hoogeveen

„Wat was het een vreemd seizoen voor ons als bestuur en medewerkers, maar zeker ook voor bezoekers die moesten wennen aan de aangepaste regels rond corona. Aangezien we later open mochten door alle maatregelen, hebben we besloten 2 weken langer open te blijven”, laat het bestuur weten. De twee weken dat het bad langer open is, gaan in vanaf 7 september. Vanaf deze datum worden de openingstijden ook aangepast: 7.00-10.00 uur en 14.00-16.00 uur voor recreatief en baantjes zwemmen. In het weekend van 12 en 13 september is De Waterlelie met mooi weer open van 12.00 tot 16.00 uur. De zwemlessen die gegeven worden, gaan ook twee weken langer door. Aquafit en aquabootcamp worden ook twee weken langer gegeven, maar daar wordt de tijd aangepast. Daarover volgt nadere informatie.

Afsluiting

Zaterdag 19 september sluit het zwembad de poort voor dit seizoen. „Helaas zal dit niet gebeuren met de jaarlijkse traditie dat de brandweer komt en dat honden met hun baasjes de laatste plons mogen nemen. Hoe deze dag er wel uit gaat zien, laten we nog weten. We sluiten dan in ieder geval om 16.00 uur.”

Ruinen/de Wijk

In Ruinen is de eerste week van september tevens de laatste zwemweek. Het slotakkoord wordt op zaterdag 5 september gegeven. „Daarna is seizoen 2020 afgelopen, wat een bizar zwemseizoen, met de (corona)maatregelen die we hebben nemen”, kijkt het bestuur terug. Sinds de zomervakantie in regio Noord is afgelopen, wordt in Ruinen gezwommen volgens andere openingstijden. In de Wijk eindigt het seizoen bij zwembad De Slenken al op zaterdag 29 augustus.

Nieuws

Meest gelezen

menu