De Wolden krijgt al 240 steunaanvragen binnen

Gemeentehuis De Wolden. Foto: Kim Stellingwerf

In gemeente De Wolden zijn al ruim 240 aanvragen ingediend voor de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers. Dat is een van de maatregelen van het kabinet om ondernemers te ondersteunen tijdens de corona uitbraak.

De regeling is voor zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers. Het voorziet in een aanvullende uitkering voor levensonderhoud als het inkomen door de coronacrisis tot onder het sociaal minimum daalt. En in een lening voor bedrijfskapitaal om liquiditeitsproblemen als gevolg van de coronacrisis op te vangen.

Klaar voor uitbetaling

Het toename van het aantal aanvragen neemt nu dagelijks af. Tot vandaag is 40 procent van de aanvragen compleet gemaakt en klaar voor uitbetaling. Wethouder Gerrie Hempen: „Veel bedrijven maken zich zorgen over het voortbestaan van hun onderneming en hebben zo ineens te kampen met geldzorgen. Voor hen is het van belang dat de aanvragen snel afgehandeld worden. Ik vind het dan ook super om te zien hoe groot de betrokkenheid van onze medewerkers is. Een groot aantal van hen komt op vrije dagen terug om alle aanvragen te verwerken. Ondernemers, weet dat we met heel veel mensen aan de slag zijn om jullie te helpen.”

De overige aanvragen voor levensonderhoud kunnen naar verwachting deze en volgende week afgehandeld en uitbetaald worden. Voor kredietaanvragen is iets meer tijd nodig. Veel ondernemers moeten nog aanvullende informatie aanleveren. Deze ondernemers worden gebeld of ze krijgen een brief.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Wolden
menu