Deelnemers aan dialoogbijeenkomst in Ruinerwold: snelle oplossing voor Blijdenstein misschien niet de beste

Wanneer er niet al te veel obstakels opdoemen, kan er binnen twee tot drie jaar een nieuwe ontsluitingsweg liggen die het verkeer om buurtschap Blijdenstein leidt. Dat bleek donderdagavond tijdens een drukbezochte dialoogavond in dorpshuis de Buddingehof in Ruinerwold.

Iedereen wil wel dat er wat aan de situatie op Blijdenstein wordt gedaan, vandaar al die groene kaarten. Aan het eind van de avond was er enige nuance te bespeuren.

Iedereen wil wel dat er wat aan de situatie op Blijdenstein wordt gedaan, vandaar al die groene kaarten. Aan het eind van de avond was er enige nuance te bespeuren. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Lees meer over
De Wolden

Daar zat echter wel een ‘maar’ bij, want zo’n snelle oplossing is op de lange termijn misschien niet de beste. Een andere optie is om het verkeer vanaf de Oosterbroekenweg in de gemeente Meppel na het viaduct over de spoorlijn rechtstreeks achter buurtschap Kraloo langs naar bedrijfsterrein Hoge Akkers te leiden. Dan zou de huidige rotonde in de N375 iets verder richting Meppel gelegd moeten worden.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's