Diamanten echtpaar Withaar in Ruinen bedolven onder de kaartjes en bloemen

Een fraaie haag met witte papieren rozen en twee staanders vol ballonnen, alsmede een dapper wapperende vlag van de oude gemeente Ruinen. Het was woensdag goed duidelijk dat er wat te beleven viel aan de Zwederaweg, binnen verkneukelden Albert en Aaltje Withaar zich om de stroom bloemen en kaarten.

Albert en Aaltje Withaar kregen woensdagmiddag bezoek van waarnemend-burgemeester Janny Vlietstra.

Albert en Aaltje Withaar kregen woensdagmiddag bezoek van waarnemend-burgemeester Janny Vlietstra. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Lees meer over
De Wolden

Het grote feest vanwege hun 60-jarige huwelijksjubileum mag dan zaterdag wel niet doorgaan vanwege dat vervelende virus, ze hadden wel degelijk het gevoel dat het een bijzondere dag was. Meer dan zestig jaar geleden leerden ze elkaar kennen tijdens een dansavond in zaal Hees in Ruinen, op 1 december 1961 trouwden ze in een achterzaal van Hotel Kuik. „Het gemeentehuis van Ruinen werd verbouwd”, weet Albert nog goed. „En het was net zulk nat weer als nu”, vult Aaltje aan.

Dansavonden

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu