Samen met

Diploma topsportschool voor Veerle Tibben uit Zuidwolde

Tennisster Veerle Tibben uit Zuidwolde haalde haar vwo-topsportdiploma en gaat na de zomer naar College in de Verenigde Staten. Aangeleverde foto

Het allerbeste halen uit je topsport én je onderwijs, dat is Veerle Tibben uit Zuidwolde gelukt. Ze haalde niet alleen een VWO-diploma, maar bleef ook op het hoogste niveau van Nederland presteren in de tennissport. Aanstormend talent Veerle Tibben heeft haar diploma in de pocket en zet een belangrijke volgende stap naar een toekomst als topsporter.
Lees meer over
Wolder Courant

Vol spanning zat Veerle donderdag bij de telefoon, waar ze al snel het verlossende telefoontje van haar mentor kreeg. Daarmee sluit Veerle haar voortgezet onderwijsperiode bij Landstede in Zwolle af. Zes jaar lang stond het leven van Veerle in het teken van combineren van topsport (tennis) en onderwijs. Naast sportspecifieke trainingen en sportondersteunende lessen, was er op school ook ruimte voor bijvoorbeeld voeding, kracht en mentale aspecten.

Trainen met Kim Clijsters

Bij het CSE worden leerlingen van A tot Z voorbereid op een toekomst als topsporter. Daarmee is Landstede Centre for Sports and Education (CSE) in Zwolle uniek in Nederland. Veerle is een zij-instromer bij CSE, en is pas later fanatiek gaan tennissen. Dit heeft ze super goed opgepakt en ze maakte snel grote stappen. Is in de Top 20 meisjes terecht gekomen en neemt komend schooljaar een tussenjaar om veel toernooien te spelen in het buitenland. Veerle wordt door haar mentor als secuur en perfectionistisch bestempeld. „Ze traint heel erg hard en heeft alles netjes geregeld en goed voor elkaar.”

Info: www.cse-zwolle.nl

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Wolder Courant

Nieuws

Meest gelezen

menu