Dorpshuizen moeten alle zeilen bijzetten om te overleven, Buddingehof in Ruinerwold voert efficiencyslag door: ‘Het is al vijf voor twaalf’

Torenhoge energierekeningen, stijgende horecaprijzen en voortdurende onzekerheid maken het erg lastig voor besturen van dorpshuizen. Overleven is het adagio en daarvoor wordt in Ruinerwold letterlijk alles aangegrepen. „Wij voeren een efficiencyslag door, waarbij we aan gebruikers en inwoners vragen hoe wij hier samen doorheen moeten komen”, zegt beheerder Ronald Buld.

Het springkussenfestijn is één van de voorbeelden van de voordelen van samenwerking. Volgende week kan weer twee dagen worden gespeeld in De Buddingehof.

Het springkussenfestijn is één van de voorbeelden van de voordelen van samenwerking. Volgende week kan weer twee dagen worden gespeeld in De Buddingehof. Foto: Artizzl media / Peter Nefkens

Lees meer over
De Wolden

Hij spreekt mede namens het bestuur van De Buddingehof, het kloppend hart van het dorp. „Wij lopen net als andere dorpshuizen en verenigingen tegen de bekende problemen aan, het is al vijf voor twaalf. Dat betekent dat er echt iets moet veranderen. Met kleine aanpassingen en de medewerking van alle partijen, kunnen we een eind komen.”