Eerste Oekraïense baby in De Wolden: 'Wij voelen ons gesteund en dat is echt heel belangrijk'

Met de geboorte van Vladislav Reshetnik op paasmaandag is de gemeente De Wolden weer een Oekraïense vluchteling rijker. Het jongetje kwam mee in de buik van moeder Svitlana, die in de Morénehoeve in Koekange woont. De hoogzwangere Svitlana werd maandag in 20 minuten naar het Isala ziekenhuis in Zwolle gereden, waar nog geen twee uur later, om 17.30 uur precies, een wolk van een baby werd geboren.

Svitlana Reshetnik met haar op paasmaandag geboren zoon Vladislav. Moeder en zoon maken het goed. vader Boris, kolonel in het leger, zit in Kiev.

Svitlana Reshetnik met haar op paasmaandag geboren zoon Vladislav. Moeder en zoon maken het goed. vader Boris, kolonel in het leger, zit in Kiev. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Lees meer over
De Wolden

Het is het eerste kind van Svitlana en haar man Boris, uit een eerder huwelijk kreeg ze al twee kinderen die allebei mee zijn gekomen naar Nederland. Vader Boris bleef achter in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Hij is kolonel in het leger van Volodymyr Zelensky, werkt vanuit het hoofdkwartier in Kiev en werd maandag aan het eind van de middag verrast door het telefoontje uit Nederland. „Het was moeilijk voor me om zo ver van huis te bevallen, maar gelukkig was de zorg in het ziekenhuis in Zwolle prima”, zegt Svitlana.

Navelstreng doorgeknipt

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's