Fietsnetwerk in gemeente De Wolden wordt uitgebreid met extra borden met verhalen. Wethouder Gerrie Hempen onthult de eerste vrijdag in Echten

Wethouder Gerrie Hempen. Foto: Norah van der Poel

Het eerste nieuwe informatiebord voor het fietsknooppuntennetwerk in gemeente De Wolden wordt vrijdag in Echten onthuld door wethouder Gerrie Hempen en Dick Dijkstra, directeur Recreatieschap Drenthe.

Het bord in Echten is de eerste van in totaal tien borden die de komende weken in gemeente De Wolden worden geplaatst. De borden komen te hangen onder de bestaande panelen van het fietsknooppuntennetwerk. De borden geven in tekst en beeld uitleg over bijzondere plekken in het landschap en vertellen verhalen uit De Wolden.

Hempen vertelt in een persbericht: ‘Ik ben ontzettend blij met de nieuwe borden die een duidelijk inzicht geven in bijzondere plekken en de verhalen uit De Wolden. Deze extra gebiedsinformatie is een mooie aanvulling van het Fietsnetwerk. Op deze manier kunnen we onze inwoners en toeristen nog beter informeren over het landschap en de verhalen.’

120 nieuwe borden

In Drenthe worden in totaal 120 nieuwe informatieborden geplaatst. De eerste stap in dit project is het verbeteren van het Drentse fietsknooppuntennetwerk. Dit is vorig jaar uitgevoerd. Er zijn in Drenthe 90 knooppunten bijgekomen en tracés aangepast.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Wolden
menu