Fysiotherapie is verbaasd over binnenhalen concurrent in Huus voor Sport en Cultuur

Artist impression van het Huus voor de sport en cultuur in Zuidwolde. Foto: eigen foto

De kogel is door de kerk voor het Huus voor Sport en Cultuur (HSC) in Zuidwolde, maar niet iedereen was zo blij met het resultaat. Marjon Hoogstra, mede-eigenaar van het Fysiotherapie- en Trainingscentrum Zuidwolde (FTC) was verbaasd over het feit dat een partij als PrimaLife op het laatste moment aan de nieuwe gebruikers van het HSC is toegevoegd.
Lees meer over
De Wolden
Hoogeveen

Volgens Hoogstra hebben gelijke bedrijven uit het eigen dorp onvoldoende mogelijkheden gehad om ook aanspraak te maken op een plek in het multifunctionele centrum.

In eerste instantie zou Atlas Sport uit de Wijk en Balkbrug een vestiging openen, maar de hoge huurprijs - tegen kostprijs - gooide roet in het eten. Atlas Sport was van begin af aan in beeld, maar oriënteert zich nu op andere mogelijkheden. Hoogstra zegt dat ze in het FTC niet wisten dat er ook een bedrijf met een medische bestemming welkom was in het Huus .

Aanbieders

„Wij bestaan al ruim 40 jaar in Zuidwolde en bedienen het hele dorp, wij hadden ook wel kans willen maken”, aldus Hoogstra. „En er zijn heel veel aanbieders in Zuidwolde, daarom zijn we zeer verbaasd dat een partij van buiten de gemeente naar Zuidwolde komt.” Daarmee doelde ze op PrimaLife, dat de hoofdvestiging in Meppel heeft. „Ze hadden kunnen reageren, wij hanteren hier geen protectionistische praktijken. Bovendien heeft PrimaLife ook een vestiging in Ruinen”, reageerde wethouder Jan van ’t Zand later in de discussie richting gemeenteraad.

Hoogstra baalde van de gang van zaken: „De gemeente draagt uit trots te zijn op lokale ondernemers, maar laat wel toe dat er meer concurrentie ontstaat. Dat kan gevolgen hebben voor de andere ondernemers, die hun hoofd ook boven water moeten houden. Het had de gemeente gesierd als ze eerst met de partijen in Zuidwolde had overlegd.” Hoogstra voegde daaraan toe dat ze had begrepen dat PrimaLife goedkoop tegen kostprijs kan huren. „En dat is dan altijd lager dan wanneer je van een particulier moet huren.”

Nieuws

Meest gelezen

menu