Gebouw IKC ’t Oelebröd in Ruinen is nodig toe aan modernisatie: ’wij komen er wat bekaaid af’

De huisvesting van Integraal Kindcentrum ’t Oelebröd in Ruinen laat al jaren te wensen over. „Het is een gebouw met veel kleine hokjes, er is geen interactie mogelijk en we missen een multifunctionele ruimte waar we bijvoorbeeld muziek kunnen maken en toneel spelen”, zegt Alies Klomp als lid van de medezeggenschapsraad van de school.

Personeel moet regelmatig een bergruimte in om even rustig te kunnen werken of om leerlingen te begeleiden.

Personeel moet regelmatig een bergruimte in om even rustig te kunnen werken of om leerlingen te begeleiden. Foto: IKC 't Oelebröd

Lees meer over
De Wolden

Klomp sprak donderdagavond in voorafgaande aan de vergadering van de gemeenteraad en dat was niet de eerste keer dat vanuit Ruinen een beroep werd gedaan op de gemeente om de situatie aan te pakken. Al in 2019 werd vanuit de stichting Wolderwijs een noodkreet geslaakt over de huisvesting. Het archief toont ook een brief uit 2020 van de school zelf en vorige maand werd nóg maar eens een brief aan de gemeenteraad gestuurd, waarin wordt aangegeven wat er in Ruinen aan schort. Vorig jaar augustus bezocht een delegatie van de raad het gebouw aan de Mr. Harm Smeengestraat. „Als je kijkt naar andere IKC’s in de gemeente, dan zie je een heel groot verschil. Wij komen er dan wat bekaaid van af”, vindt schooldirecteur Martijn Plas.

Talentontwikkeling

Nieuws

menu