Gemeente De Wolden komt met politieke podcast om ook jonge kiezers naar de stembus te krijgen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart

Foto: ANP

De gemeente De Wolden komt met een speciale verkiezingspodcast met de naam ‘Politieke Tour De Wolden’. In de podcast komen de zeven lijsttrekkers langs om dieper in te gaan op het verkiezingsprogramma van hun partij.
Lees meer over
De Wolden

De podcast is gemaakt voor de jonge kiezers om hen op een laagdrempelige manier te informeren over de gemeenteraadsverkiezingen en hen te motiveren naar de stembus te gaan op 16 maart 2022. In de zeven afleveringen worden de politieke carrières van de lijsttrekkers besproken, hun motivatie en aan de hand van een gekozen thema proberen zij jongeren uit De Wolden bij te praten. Dit alles om hen te helpen een weloverwogen keuze te maken in het stemhokje.

De eerste aflevering is vanaf 8 februari te beluisteren via Spotify. Elke week komen twee afleveringen online en in de laatste aflevering is burgemeester Inge Nieuwenhuizen te gast. De podcast is een van de middelen die de gemeente De Wolden deze verkiezingsperiode inzet om de opkomst bij de verkiezing van de nieuwe gemeenteraad te bevorderen. Op25 februari wordt de stemhulp gelanceerd en op 2 maart valt bij elke inwoner van De Wolden de verkiezingskrant op de deurmat.

Nieuws

Meest gelezen

menu