Gemeente De Wolden zet alles op alles voor doorgaan evenementen, problemen rond vergunningen moeten worden opgelost

Binnen de gemeente De Wolden wordt alles op alles gezet om de grote evenementen van deze maand door te kunnen laten gaan. „Qua capaciteit focussen wij op de maand mei dat alle vergunningen op tijd geregeld worden”, zei Ralph Gesink, de baas van de afdeling Gebiedszaken van de gemeente maandagavond.

De Oldtimerdag in Ruinerwold is volgens voorzitter Edwin Weide het meest vervuilende evenement in De Wolden.

De Oldtimerdag in Ruinerwold is volgens voorzitter Edwin Weide het meest vervuilende evenement in De Wolden. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Lees meer over
De Wolden

Hij was samen met teamleider Kim Thijssen en wethouder Gerrie Hempen te gast op een bijeenkomst van verontruste organisatoren van evenementen. Voorzitter Edwin Weide van de stichting Oldtimerdag Ruinerwold had te elfder ure een bijeenkomst georganiseerd om, zoals hij dat zelf omschreef, samen met collega-organisatoren en de gemeente naar de toekomst te kijken. De problematiek rond vergunningen kwam onder de aandacht door de twee rechtszaken die de Natuurbeschermingswacht Meppel aanspande tegen de gemeente De Wolden, én won. Het ging om de offroadritten in Ruinen (MC80) en de Wijk (Antrappers), die in maart zouden plaatsvinden, maar waarvoor de gemeente de vergunningprocedure niet goed had doorlopen.

Nieuws

menu