Gemeente betaalt 15.000 mee aan play-offs tennis bij Suthwalda, er ligt ook een verzoek bij de provincie

De tennissers van Sportverlichting.com Suthwalda vieren de titel. Van links naar rechts Jasper Smit, Erik Dallinga, Boy Westerhof, captain Floris Kilian, MIliaan Niesten, Jarno Jans en Tim van Terheijden. Foto: Dijks Media

De gemeente De Wolden betaalt 15.000 euro mee aan de organisatie van de play-offs om het Nederlands kampioenschap herentennis voor 2023. Die eredivisie-play-offs worden dan gehouden in Zuidwolde bij TC Suthwalda. De provincie Drenthe is ook benaderd om 15.000 euro bij te dragen.
Lees meer over
De Wolden

De heren van Suthwalda zijn nu twee seizoenen op rij Nederlands kampioen geworden. Door het kampioenschap heeft Suthwalda de verplichting om in 2023 de play-offs te organiseren. Het is een groot nationaal evenement met een groot aantal bezoekers en mogelijk nationale televisie. Dit betekent dat er tijdelijke tribunes gebouwd moeten worden en allerlei andere faciliteiten in en rondom het tennispark. De kosten hiervan kan Suthwalda niet alleen dragen, waardoor het verzoek onder andere bij de gemeente is neergelegd om financieel bij te dragen.

Passief en actief

Nieuws

menu