Gemeentebelangen, PvdA en D66 vinden elkaar in De Wolden

De nieuwe gemeenteraad van De Wolden werd eind maart beëdigd. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

De drie partijen die onderhandelen over een nieuwe coalitie in de gemeente De Wolden zijn eruit. Gemeentebelangen krijgt de komende vier jaar in het college gezelschap van PvdA en D66. Vanavond brengt formateur Frits Alberts verslag uit in de vergadering van de gemeenteraad.
Lees meer over
De Wolden

Dat betekent dat de VVD definitief uit het college verdwijnt, wethouder Hilda Mulder is de komende vier jaar weer gewoon raadslid. de VVD verloor twee van de vier zetels. Dat deze nieuwe coalitie eraan zat te komen, werd vlak na de verkiezingen al duidelijk toen informateur Josee Gehrke in haar advies duidelijk aangaf dat de coalitie Gemeentebelangen, PvdA en D66 wat haar betreft de voorkeur genoot. Als tweede optie werd GB-VVD genoemd, waarop het zich CDA teleurgesteld afvroeg waarom die partij niet genoemd werd, ondanks drie zetels. Formateur Frits Alberts, oud-wethouder in Borger-Odoorn, ging met het advies aan de slag.

Grote vraag is wat er met de invulling van de derde wethouder gaat gebeuren. Met negen zetels is het aannemelijk dat Gerrie Hempen en Egbert van Dijk gewoon terugkeren in het college. D66 en PvdA hebben allebei één zetel in de gemeenteraad en zouden dan een derde wethouderspostmoeten delen. Vanavond volgt daar wellicht meer informatie over.

Nieuws

Meest gelezen

menu