Grensloos Kunst Verkennen in de Wijk en IJhorst is vernieuwd en nu al in mei te beleven

Beeld van Grensloos KunstVerkennen de Wijk-IJhorst. Archieffoto: Artizzl Media / Peter Nefkens

De twaalfde editie van de kunstroute Grensloos Kunst Verkennen in de Wijk, IJhorst en het tussenliggende Reestdal vindt dit jaar voor het eerst plaats in mei en wel van 12 tot en met 29 mei. De eerdere edities vonden altijd in de maand september plaats.
Lees meer over
De Wolden

Het is als vanouds, dat het werk van meer dan twintig kunstenaars een passende locatie krijgt in een van de dorpen of rond de Reest. Verreweg de meeste kunstenaars exposeerden niet eerder bij GKV. Nieuw en niet eerder vertoond is de binnen- en buitenkunst, die geïnspireerd is op het Reestlandschap.

Nieuw is dit jaar dat bezoekers via een QR-code meer informatie over de kunst en/of kunstenaars kan ontdekken. Daarbij zijn zes kunstenaars op verschillende dagen aanwezig om met de bezoekende kunstliefhebbers in gesprek te gaan. Verder is er voor het eerst een fotowedstrijd met een kunstwerk als prijs. Evenals in voorgaande jaren is de kunst verrassend, aansprekend of uitdagend, soms ook spraakmakend, zo zegt de organisatie.

Fiets- en wandelroute

Grensloos Kunst Verkennen is een fiets- of wandelroute van ongeveer acht kilometer, langs werk van drieëntwintig professionele kunstenaars die internationaal, nationaal of regionaal bekend zijn, op vierentwintig verrassende binnen- en buitenlocaties. De kunst op de binnenlocaties is van donderdag tot en met zondag in eerder genoemde periode te bezichtigen.

Naast beelden, tekeningen, schilderijen, kunst in het landschap, werk van textiel, foto’s en design, kunnen de bezoekers ook een video-installatie zien en werken waarin beweging en dynamiek een kenmerkend element is.

Bij AtelierNL kunnen de bezoekers meewerken aan een gezamenlijk kunstwerk: de wereld in een zandkorrel. Met meegebracht zand wordt een verfmonster gemaakt da op een kaartje wordt gezet.

In de kerk van IJhorst kan worden gewerkt met naald en draad, geheel in het verlengde van de tentoonstelling van Annie van Gemert en Daphne van den Berg.

Er is tevens een fotoproject: bezoekers kunnen foto’s van een van de kunstwerken mét een bezoeker insturen om mee te dingen naar de prijs: dat is een kunstwerk.

Bezoekende kinderen en de kinderen van de basisscholen uit de Wijk en IJhorst kunnen de route beleven aan de hand van een speurtocht met opdrachten.

Info: www.grenslooskunstverkennen.nl

Nieuws

menu