Gymvereniging DOO Ruinen maakt tóch doorstart: nieuwe bestuursleden melden zich

Momentopname van een uitvoering van DOO Ruinen, vier jaar geleden. Foto: archief Emmy Bremer

Waar gymvereniging DOO Ruinen afgelopen dinsdag nog bekend maakte te stoppen na 82 jaar, is er vrijdag ineens positief nieuws. Er hebben zich mensen gemeld voor een bestuursfunctie, waardoor de club toch door kan.
Lees meer over
De Wolden
Meppel

In een brief aan de leden maakte DOO dat bekend. Naast nieuwe bestuursleden zijn er ook twee nieuwe docenten bereid gevonden om lessen te verzorgen voor de jeugd. Twee jaar geleden vierde de club nog haar tachtig-jarig bestaan. „Na serieuze gesprekken de afgelopen dagen hebben we er vol vertrouwen in dat er meer jubilea volgen. Dit met dank aan de mensen die nu opgestaan zijn”, meldt het bestuur in de correspondentie aan haar leden.

Er dreigde een noodlottig einde te komen voor de vereniging, die al jaren op zoek was naar nieuwe bestuursleden. Op een laatste noodkreet eerder deze maand, kwam geen respons. Het bericht dat de vereniging ermee op zou houden, heeft wel effect gehad. ,,Mensen die allemaal gymnastiekvereniging DOO een zeer warm hart toedragen en in het verleden al verbonden waren met de vereniging”, zegt het bestuur over de opvolging.

Nieuws

Meest gelezen

menu